Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΦΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ














Είναι γνωστό σε όσους παρακολουθούν τις συνταγές μου, ότι αγαπώ τα όσπρια σε όλες τους τις μορφές και αναζητώ συνεχώς νέους τρόπους για να τα αξιοποιώ. Έτσι κάνω και σήμερα διαμορφώνοντας στα μέτρα μου μια συνταγή που εντόπισα σε ένα περιοδικό. Δημιούργησα ένα Ελληνικό πιάτο κάρι από φακές (αν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι), το οποίο δεν περιέχει εξωτικά υλικά, επομένως όλοι μπορούν να το μαγειρέψουν χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη προεργασία και από γεύση, απλά σκίζει! Συνοδέψτε το όπως οι Ινδοί με ρύζι ή πίτες για σουβλάκια και θα με θυμηθείτε!

Υλικά:
  • 2 φλ. φακές
  • 1 μέτρια σελινόριζα σε καρέ
  • 2 καρότα σε καρέ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 200 gr. ντομάτα τριμμένη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ πιπέρι καγιέν
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω όλα τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τις φακές και τα μπαχαρικά, ανακατεύω για 1' και προσθέτω τη ντομάτα μαζί με νερό. Βράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει το φαγητό (περίπου 40'-45'). Κατά διαστήματα προσθέτω ζεστό νερό, όσο χρειάζεται για να μη στεγνώσει το φαγητό. Αλατίζω 10' πριν το τέλος του μαγειρέματος. Στο τέλος προσθέτω το μαϊντανό και το βασιλικό. Σερβίρω χλιαρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου