Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΜΥΛΟΚΟΠΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΑΡΙ













Η συμπάθειά μου προς τα ψάρια είναι δεδομένη όπως και η συνεχής αναζήτησή για νέα πρωτότυπα μαγειρέματα που τα αναδεικνύουν. Έτσι και σήμερα, αφού προμηθεύτηκα ένα ολόφρεσκο μυλοκόπι από τον ψαρά, αποφάσισα να το κάνω στη λαδόκολλα, γιατί αφενός λόγω του μεγέθους του (1 kg.) ήταν πιο βολικό να το βάλω στο φούρνο και αφετέρου δε θα χρειαζόταν να σκοτιστώ και πολύ, αφού απλά θα αρκούσε να χρονομετρήσω 1 ώρα ψήσιμο και το φαγητό θα ήταν έτοιμο! Επέλεξα, όμως να το συνοδεύσω και με φουρνιστές πατάτες αρωματισμένες με κάρι που έδεσαν καταπληκτικά με τη γεύση του ψαριού! Σας αφήνω να δείτε τις λεπτομέρειες αυτού του εξαιρετικού και πανεύκολου πιάτου παρακάτω, και να το φτιάξετε το συντομότερο δυνατόν! Δε θα χάσετε!

Υλικά:
Για το ψάρι:
  • 1 μυλοκόπι (~1 kg.)
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 1 κομμάτι τζίντζερ
  • Χυμός 1/2 λάιμ
  • 1,5 κ.γ. πιπέρι Σετσουάν
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.γ. θρούμπι (ή θυμάρι αν δεν έχω)
  • 1 κ.γ. lemongrass ξερό
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1,5 κ.σ. μουστάρδα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι καπνιστό (θα το βρείτε σε μπαχαράδικα, αλλιώς βάλτε κανονικό)
  • Χυμός λάιμ (για το σερβίρισμα)
  • Ελαιόλαδο (για το σερβίρισμα)
Για τις πατάτες:
  • 750 gr. πατάτες σε ροδέλες πάχους ~2 cm.
  • 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Χυμός από 1 μέτριο λεμόνι
  • 1 πιπεριά κέρατο χοντροκομμένη
  • 1,5 κ.γ. κάρι
  • 1 κ.γ. κόλιαντρος σε σκόνη
  • 1 κ.γ. λεμονοθύμαρο (ή απλό θυμάρι ή θρούμπι)
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
 
Εκτέλεση:
Ψάρι: Πολτοποιώ στο multi όλα τα υλικά της συνταγής εκτός από τη δάφνη. Αλείφω καλά το ψάρι με αυτήν την πάστα και το μαρινάρω για 15' περίπου. Το τυλίγω σε λαδόκολλα μαζί με τα δαφνόφυλλα και ψήνω στο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα. Κατόπιν παίρνω το ζουμί και τα στερεά υπόλοιπα που θα έχουν προκύψει στη λαδόκολλα, τα χτυπάω μαζί με χυμό λάιμ και λίγο ελαιόλαδο (σε αναλογίες που προτιμώ) και σερβίρω περιχύνοντας το ψάρι.
Πατάτες: Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά της συνταγής με λίγο νερό και ψήνω στο φούρνο στους 200°C για περίπου 45' (ταυτόχρονα με το ψάρι - φυσικά ο χρόνος εξαρτάται από την ποιότητα της πατάτας, το φούρνο κλπ.). Σερβίρω μαζί με το ψάρι.
  • Εναλλακτική συνταγή για μυλοκόπι στη λαδόκολλα θα βρείτε εδώ.
  • Προφανώς ό,τι παρόμοιο ψάρι προτιμάτε, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου