Όχι! Το σημερινό post μην το πάρετε στα σοβαρά! Αύριο έρχεται η κανονική νέα μας συνταγή! Απλά η πολύ καλή φίλη του blog Βάσια, μας δήλωσε ότι δεν είχε δοκιμάσει ποτέ πατάτες τηγανιτές με τριμμένη μυζήθρα όπως τις έφτιαχναν παλιά οι γιαγιάδες (και ακόμα και τώρα μπορείς να βρεις σε μερικές παραδοσιακές ταβέρνες - όχι τους απαράδεκτους θερμιδογόνους και ανθυγιεινούς "νεωτερισμούς" με τα λιωμένα τυριά και τα μπέικον που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στις πατάτες!). Εμείς ρίξαμε και καπνιστή πάπρικα, που λες και φτιάχτηκε αποκλειστικά για τις τηγανιτές πατάτες, και voila! Βάσια, την επόμενη φορά έτσι θα τις τηγανίσεις τις πατατούλες!!
Υλικά:
- Πατάτες σε ροδέλες πάχους 0,5 cm.
- Μυζήθρα χωριάτικη τριμμένη
- Ρίγανη
- Καπνιστή πάπρικα
Εκτέλεση:
Τώρα χρειάζεται να πούμε κάτι πάνω σε αυτό; Απλώς τηγανίζετε τις πατάτες και έπειτα (αφού τις βάλετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν) τις πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα υλικά και απολαμβάνετε!
- Για την καπνιστή πάπρικα θα απευθυνθείτε σε ένα μπαχαράδικο. Μην την παραλείψετε!
Εεε τώρα με εστειλες στην Κρήτη, έτσι μεγάλωσα με πατάτες τηγανητές με τυρί τέλειες!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή