Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΡΑΣ ΕΛ ΧΑΝΟΥΤ












Σε ποιον αρέσουν τα συκωτάκια από το κοτόπουλο; Ίσως θα 'πρεπε να ρωτήσω σε ποιον ΔΕΝ αρέσουν! Πρόκειται για έναν εξαιρετικό μεζέ, ο οποίος μάλιστα πωλείται και σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή! Όταν αγοράζουμε συκωτάκια από το χασάπη μας, αυτά πάνε «πακέτο» με τις καρδιές τους. Όμως οι καρδιές είναι λίγο πιο σκληρές και δεν αρέσουν σε όλους. Σήμερα, αποφάσισα να εξαλείψω αυτό το πρόβλημα, μαγειρεύοντας χωριστά τις καρδιές από τα συκωτάκια, έτσι ώστε να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι! Τη συνταγή μου για τα συκωτάκια θα τη δείτε προσεχώς. Τις καρδιές θα σας τις δείξω σήμερα! Τις έφτιαξα, λοιπόν, κρασάτη τηγανιά, αρωματισμένη με μαραθόσπορο και ρας ελ χανούτ*, προσθέτοντας στο τέλος γιαούρτι, για να δέσει η σάλτσα και να γίνει κρεμώδης και απολαυστική! Η συνταγή είναι πανεύκολη και θα αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζετε αυτό το εν πολλοίς παρεξηγημένο παραπροϊόν!

Υλικά:
  • 250 gr. καρδιές από κοτόπουλο καλά καθαρισμένες και πλυμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαραθόσπορος
  • 1 κ.σ. ρας ελ χανούτ
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. γιαούρτι (προτιμότερο με 2% λιπαρά)
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα


Εκτέλεση:
Σε φαρδύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν. Προσθέτω τις καρδιές και το μαραθόσπορο και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσουν και αυτές. Προσθέτω το ρας ελ χανούτ και το πιπέρι καγιέν (αν το χρησιμοποιήσω), ανακατεύω και σβήνω με το κρασί. Βράζω για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτω περίπου 1 φλ. νερό, αλατίζω και βράζω σε μέτρια φωτιά για 15' περίπου ή μέχρι να γίνουν οι καρδιές. Ενδιάμεσα, αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό. Στο τέλος του μαγειρέματος πρέπει να υπάρχει σάλτσα στο τηγάνι. Προσθέτω εκτός φωτιάς το γιαούρτι και το φρέσκο κρεμμύδι, ανακατεύω να ομογενοποιηθούν καλά και σερβίρω με συνοδευτικό ρύζι.

*Το ρας ελ χανούτ, για όσους δε γνωρίζουν, είναι ένα μείγμα μπαχαρικών από το Μαρόκο, που θα το βρείτε σχετικά εύκολα σε όλα τα καταστήματα με μπαχαρικά. Είναι ουσιώδες για τη συγκεκριμένη συνταγή. Παρόλα αυτά, αν δεν το βρείτε, χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε άλλο μείγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο σας αρέσει. Θα έχετε λίγο διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα, αλλά αναμφίβολα νοστιμότατο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου