Καιρό είχαμε να φτιάξουμε χοιρινές μπριζόλες! Μας είχαν λείψει... Δεν είχαμε όμως διάθεση να λερώσουμε τη σχάρα μας κι έτσι μαγειρέψαμε μια εύκολη συνταγή σε ένα και μόνο σκεύος! Είναι ένα εξαιρετικά νόστιμο πιάτο που συνδυάζει τη συμπυκνωμένη γεύση από τα ντοματίνια και τα μανιτάρια πλευρώτους με τα υπέροχα αρώματα του φρέσκου βασιλικού και της λεβάντας! Λεβάντα δε χρησιμοποιούν πολλοί στην κουζίνα τους (και για να είμαστε ειλικρινείς ούτε κι εμείς - μέχρι πρότινος τη χρησιμοποιούσαμε μόνο ως προστασία των ρούχων μέσα στη ντουλάπα από το σκόρο!!). Παρόλα αυτά το άρωμά της είναι καταπληκτικό και δίνει άλλη διάσταση στο φαγητό. Μη χρησιμοποιήσετε όμως πάρα πολλή, γιατί είναι και πολύ έντονο! Καλή επιτυχία!
Υλικά (για 3 μερίδες):
- 3 χοιρινές μπριζόλες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 15 ντοματίνια
- 500 gr. μανιτάρια πλευρώτους
- 1 χούφτα φρέσκος βασιλικός
- 1 κ.γ. λεβάντα
- 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- Πιπέρι
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνω τις μπριζόλες και αρωματίζω με τη λεβάντα. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σοτάρω τις μπριζόλες για 3'-4' από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να μισοψηθούν. Τις αφαιρώ. Προσθέτω το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Αλατίζω και σοτάρω μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τα ντοματίνια, τα σοτάρω κι αυτά για 1'-2' και σβήνω με το ξίδι. Προσθέτω ξανά τις μπριζόλες, το μισό βασιλικό και λίγο νερό, χαμηλώνω τη φωτιά στο μέτριο και βράζω με κλειστό καπάκι για ακόμα 4'-5' ή μέχρι να γίνουν οι μπριζόλες και να μαλακώσουν τα ντοματίνια. Ξεσκεπάζω, προσθέτω και τον υπόλοιπο βασιλικό, τον ανακατεύω με το υπόλοιπο φαγητό και σερβίρω με το αγαπημένο μου συνοδευτικό. (Αν υπάρχει πολύ υγρό στην κατσαρόλα, αφαιρώ τις μπριζόλες και βράζω για λίγο σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί.)
Αλατοπιπερώνω τις μπριζόλες και αρωματίζω με τη λεβάντα. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σοτάρω τις μπριζόλες για 3'-4' από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να μισοψηθούν. Τις αφαιρώ. Προσθέτω το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Αλατίζω και σοτάρω μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τα ντοματίνια, τα σοτάρω κι αυτά για 1'-2' και σβήνω με το ξίδι. Προσθέτω ξανά τις μπριζόλες, το μισό βασιλικό και λίγο νερό, χαμηλώνω τη φωτιά στο μέτριο και βράζω με κλειστό καπάκι για ακόμα 4'-5' ή μέχρι να γίνουν οι μπριζόλες και να μαλακώσουν τα ντοματίνια. Ξεσκεπάζω, προσθέτω και τον υπόλοιπο βασιλικό, τον ανακατεύω με το υπόλοιπο φαγητό και σερβίρω με το αγαπημένο μου συνοδευτικό. (Αν υπάρχει πολύ υγρό στην κατσαρόλα, αφαιρώ τις μπριζόλες και βράζω για λίγο σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί.)
Με λεβάντα τις μπριζολίτσες δεν τις είχα φανταστεί ποτέ, θα δίνουν ονειρεμένο άρωμα! Χρησιμοποιώ λεβάντα σε σαλάτα σπανάκι μήλο και είναι απίστευτη και σε σιροπάκι για ροφήματα και γλυκά. Ωραία ιδέα, καταγράφεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήωραια φαινεται..
ΑπάντησηΔιαγραφήμανιταρακια 0,5 κιλο ας πουμε?
Ακριβώς, αν και λίγα πάνω λίγα κάτω δεν παίζει μεγάλο ρόλο (από λάθος μας είχε ξεφύγει στα συστατικά - το διορθώσαμε!)
ΔιαγραφήΠολύ καλή νόστιμη αν και δεν βάλαμε λεβάντα. Θα την ξαναφτιάξω. Ευχαριστώ πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφή