Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΧΟΙΡΙΝΟ STIR-FRY ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ













Σήμερα δεν ήταν στο πρόγραμμα να παρουσιάσουμε κάτι νέο στις συνταγές μας. Όμως τελικά τα απρογραμμάτιστα είναι και τα καλύτερα! Προέκυψε η ανάγκη να φτιάξουμε κάτι στα γρήγορα, οπότε με λίγο χοιρινό από την κατάψυξη (που αποψύξαμε φυσικά), λίγα λαχανικά από το ψυγείο και 2-3 ασιατικά υλικά από το ντουλάπι μας, φτιάξαμε μέσα σε 15 λεπτά ένα απίθανο κινέζικο γεύμα! Λίγο ρύζι χρειαζόμαστε μόνο...

Υλικά:
  • 250 gr. χοιρινό ψαρονέφρι σε μικρά κομμάτια
  • 1 καρότο σε διαγώνιες ροδέλες
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι σε διαγώνιες ροδέλες
  • 1 κ.σ. φύτρες φασολιών
  • 3-4 baby corn κομμένα στη μέση
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • Σησαμέλαιο
Για τη σάλτσα:
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. ρυζόξιδο
  • 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • 1 κ.γ. αλέυρι/κορν-φλάουρ
  • 2 κ.σ. νερό
  • Πιπέρι άσπρο

Εκτέλεση:
  1. Ανακατεύω μαζί όλα τα υλικά της σάλτσας.
  2. Σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι με λίγο σησαμέλαιο σε δυνατή φωτιά σωτάρω προσθέτοντας κατά σειρά το χοιρινό μαζί με το καρότο, το σκόρδο με το τζίντζερ, τα baby corn, το φρέσκο κρεμμύδι και τις φύτρες. Προσθέτω τη σάλτσα και ανακατεύω καλά μέχρι να δέσει. Η όλη διαδικασία δεν πρέπει να κρατήσει πάνω από 5'-7'. Συνοδεύω με ρύζι της αρεσκείας μου.
  • Ως συνήθως μια βόλτα σε ένα μεγάλο supermarket χρειάζεται για να προμηθευτείτε τα ασιατικά υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου