Υλικά:
- 5 πατάτες σε μεγάλους κύβους
- 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 3-4 σκ. σκόρδο χοντροκομμένες
- 1 μάτσο μάραθος ψιλοκομμένος
- 1 μικρό φινόκιο ψιλοκομμένο
- 200 gr. ντομάτα τριμμένη
- Πιπέρι
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι
- Λίγη ζάχαρη
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω τα κρεμμύδια, το φινόκιο και τα σκόρδα, μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν. Προσθέτω τις πατάτες. Ανακατεύω να λαδωθούν καλά και να ανακατευτούν με τα υπόλοιπα λαχανικά και προσθέτω τη ντομάτα και το μάραθο. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω και μια πρέζα ζάχαρη και βράζω προσθέτοντας λίγο νερό ώστε μόλις να καλύπτει τα υλικά. Βράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες (περίπου 30').
Ένα από τα φαγητά που με φέρνει πίσω στα παιδικά μου χρόνια, μάραθος με πατάτες γιαχνί,η διαφορά είναι ότι εμείς βάζουμε πρώτα τον μάραθο να ψηθεί κανένα 20λεπτο,μετά ρίχνουμε τις πατάτες και τα υπόλοιπα,πολύ νόστιμο φαγητό και αρωματικό!?!!
ΑπάντησηΔιαγραφή