Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ VINAIGRETTE ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ

















Τελικά το πιο εύκολο συνοδευτικό για ένα ψητό, είτε κρέας είτε ψάρι, είναι η πατάτες. Είτε ψητές είτε τηγανιτές, πουρές ή τσιπς για τη βραδινή ταινία, υπάρχουν ελάχιστοι που θα πουν όχι στις πατάτες! Ειδικά τα μικρά παιδιά... Φυσικά, η διατροφική αξία της βραστής πατάτας δεν έχει καμιά σχέση με το συσκευασμένο πατατάκι... Εγώ πάντως προσπαθώ να τρώω υγιεινά και νόστιμα και γι' αυτό, με το ψαράκι που έψησα σήμερα, έφτιαξα και τούτη την πατατοσαλάτα η οποία όμως έχει ένα twist! Αποτελείται αποκλειστικά από κόκκινες γλυκοπατάτες! Μια γρήγορη ματιά στο Internet και θα βρείτε δεκάδες έγκριτα άρθρα, τα οποία εκθειάζουν τη θρεπτική αξία της γλυκοπατάτας σε σχέση με την κανονική και συστήνουν τη συχνή κατανάλωσή της. Αυτό που δε λένε όμως τα άρθρα είναι πως οι γλυκοπατάτες είναι ασύγκριτα νοστιμότερες! Η συγκεκριμένη σαλάτα δε, αποτελεί πλήρες γεύμα μαζί με τη φέτα και τις ελιές που περιέχει, ιδανική και για τους vegetarian φίλους και φίλες! Αυτή τη φορά δε θα σας δώσω αναλογίες... Είναι περιττό! Μόνο τα υλικά! Εσείς αναλαμβάνετε τα υπόλοιπα! Καλή απόλαυση!

Υλικά:
  • Κόκκινες γλυκοπατάτες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όμως και άλλο είδος)
  • Φέτα θρυμματισμένη
  • Ελιές πράσινες γεμιστές σε φετάκια
  • Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μπούκοβο γλυκό
Για τη vinaigrette:
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός πορτοκάλι και ξίδι μπαλσάμικο (αναλογία 1 προς 3 με το ελαιόλαδο)
  • Μουστάρδα
  • Μέλι (σε ίσα μέρη με τη μουστάρδα)
  • Καπνιστή πάπρικα

Εκτέλεση:
  1. Ψήνω τις γλυκοπατάτες στο φούρνο στους 180°C ολόκληρες με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν (ανάλογα με το μέγεθος χρειάζονται από 45' έως 1 ώρα περίπου). Τις ξεφλουδίζω και τις κόβω σε μεγάλους κύβους.
  2. Αναμειγνύω καλά όλα τα υλικά της vinaigrette και τη χτυπάω μέχρι να γίνει σαν αραιή κρέμα. Μπορώ να φτιάξω μεγαλύτερη ποσότητα απ' όσο χρειάζομαι και να τη φυλάξω στο ψυγείο για χρήση σε πράσινη σαλάτα ή ψητές μπριζόλες!
  3. Αναμειγνύω όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα, προσθέτω vinaigrette και απολαμβάνω! (Αλάτι δε χρειάζεται να προσθέσω καν...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου