Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΑΛΕΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ
















Αυτή η συνταγή είναι δική μας παραλλαγή της παραδοσιακής συνταγής του τηγανιτού παστού μπακαλιάρου με σάλτσα που τρώγαμε πάντα στο σπίτι μας στις 6 Αυγούστου (γιορτή του Σωτήρος), καθότι είναι μια μέρα που το έθιμο ζητάει ψάρι. Προσπαθήσαμε να την κάνουμε ελαφριά και πρωτότυπη με φρέσκο φιλέτο γαλέου. Κάτι πετύχαμε τελικά!

Υλικά:
  • 2 φιλέτα γαλέου
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 τριμμένες ντομάτες
  • 2 κ.σ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1 κ.σ. κάπαρη (ξεπλυμένη σε νερό)
  • 1 κ.σ. βασιλικός
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • Αλάτι
  • Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Ψήνω το ψάρι σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να μισογίνει. Το αφαιρώ και προσθέτω το σκόρδο. Το σωτάρω για πολύ λίγο μέχρι να μυρίσει και προσθέτω τη ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βασιλικό. Αφού βράσει 15' περίπου προσθέτω το ψάρι και το βασιλικό και τα βράζω όλα μαζί για άλλα 5' μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Η συνταγή γίνεται το ίδιο καλή και με φιλέτο τόνου ή προφανώς με φρέσκο μπακαλιάρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου