Όλοι μας τρώμε το χειμώνα λαχανοσαλάτα με τριμμένο καρότο και λεμονάκι. Μια μέρα όμως μια θεία μας έφτιαξε αυτήν την παραλλαγή, η οποία ήταν τόσο πετυχημένη και με τόση ποικιλία γεύσεων, που θεωρήσαμε απαραίτητο να τη μοιραστούμε! Τα υλικά δεν έχουν αναλογίες για να τη φτιάξετε όπως προτιμάτε εσείς.
Υλικά:
- Λάχανο άσπρο και κόκκινο (αναλογία 4/1)
- Καρότο τριμμένο
- Ξινόμηλο ψιλοκομμένο
- Πορτοκάλι φιλεταρισμένο σε σκελίδες
- Ξερά κράνα
- Σουσάμι (άσπρο και μαύρο)
- Σπόροι ροδιού
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Καρύδι/Αμύγδαλο/Ηλιόσπορος (ό,τι προτιμώ)
- Ραπανάκι ψιλοκομμένο
Για τη vinaigrette:
- Ελαιόλαδο
- Χυμός λεμονιού
- Λίγο ξίδι μπαλσάμικο
- Αλάτι
Εκτέλεση:
Απλώς αναμιγνύω όλα τα υλικά και περιχύνω με τη vinaigrette.
- Αν έχετε πρόβλημα με το φιλετάρισμα του πορτοκαλιού (όπως κι εμείς) και το θεωρείτε βαρετό και μπελαλίδικο, απλά καθαρίστε τα κομμάτια καλά από όσες πιο πολλές μεμβράνες μπορείτε και βάλτε το στο multi για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να πολτοποιηθεί, αλλά όχι να λιώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου