Πρέπει να ομολογήσουμε ότι το συγκεκριμένο συνδυασμό δε θα μπορούσαμε να τον σκεφτούμε ποτέ! Μόλις έπεσε στα χέρια μας τον δοκιμάσαμε και ενθουσιαστήκαμε τόσο που τον συμπεριλαμβάνουμε στις συνταγές μας! Όπως όλα τα φαγητά γάστρας είναι πανεύκολο στην παρασκευή.
Υλικά:
- 1 kg σουπιές
- 500 gr. κουνουπίδι σε μεγάλα κομμάτια
- 2 κρεμμύδια σε σκελίδες
- 3 σκ. σκόρδο σε φέτες
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 300 gr. ντομάτα τριμμένη
- Χυμός από 1 πορτοκάλι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 ξύλο κανέλας
- 5-6 γαρίφαλα
- 5 κόκκους μπαχάρι
- 7-8 κόκκους πιπέρι
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- Αλάτι
- Λίγη ζάχαρη
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Τοποθετώ τις σουπιές ολόκληρες και όλα τα άλλα υλικά σε γάστρα. Τα ψήνω στους 180°C για 2,5 ώρες περίπου. Μετά τοποθετώ τη γάστρα στο ειδικό μάτι της κουζίνας ή μεταφέρω το ζουμί από το μαγείρεμα σε κατσαρόλα και βράζω σε δυνατή φωτιά έως ότου μειωθεί στο μισό. Προσθέτω το κουνουπίδι και τις σουπιές και σερβίρω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου