Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΑΒΓΟ













Αυτή η σαλάτα είναι μια συνταγή που ξεθάψαμε από ένα βιβλίο μαγειρικής περίπου 40 ετών! Ήταν μια εποχή που η υγιεινή διατροφή ήταν άγνωστη λέξη. Οι σαλάτες είχαν πάντα μαγιονέζα, αβγά και ζαμπόν και πάρα πολλές θερμίδες... Γι' αυτό κι εμείς, όπως συνηθίζουμε, την προσαρμόσαμε στα σύγχρονα δεδομένα, γιατί ομολογουμένως πρόκειται για απολαυστική συνταγή!

Υλικά:
  • 2 φλ. κρέας κοτόπουλου βρασμένο και κομματιασμένο
  • 100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ελάχιστο)
  • 2 βραστά αυγά κομμένα σε 8 κομμάτια
Για τη σως:
  • 1 φλ. γιαούρτι (κατά προτίμηση light)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Αλάτι

Εκτέλεση:
Απλώς ανακατεύω καλά όλα τα υλικά να ενσωματωθούν. Αφήνω τη σαλάτα 2-3 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρω κρύα.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζαμπόν χοιρινό, μοσχαρίσιο, από γαλοπούλα, κοτόπουλο κλπ. Καλό θα ήταν όμως να είναι καλής ποιότητας από ατόφιο κομμάτι κρέας και όχι το πολτοποιημένο που αγοράζουμε κατά κόρον από τα supermarket. Μπορεί να κοστίζει λίγο ακριβότερα, αλλά δεν υπάρχει σύγκριση στη γεύση. Φυσικά εσείς επιλέγετε ό,τι προτιμάτε.
  • Αν επιμένετε στα δεδομένα των 70's-80's χρησιμοποιήστε μαγιονέζα αντί για γιαούρτι ή μισή-μισή. Προσοχή όμως στο αλάτι!

1 σχόλιο: