Τρίτη, 12 Μαΐου 2020

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ BULGOGI (닥 불고기)













Για άλλη μια φορά σήμερα, θα ταξιδέψουμε μαζί νοητά στην Κορέα για να φάμε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά φαγητά της κουζίνας της, το bulgogi. To bulgogi είναι πιάτο που έχει την καταγωγή του στη Βόρεια Κορέα, αλλά είναι πλέον καθιερωμένο και τη Νότια. Μαγειρεύεται με μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας, αλλά εγώ σήμερα έφτιαξα μια παραλλαγή με κοτόπουλο! (Συνταγή για χοιρινό bulgogi θα βρείτε εδώ.) Πρόκειται για πολύ νόστιμο γλυκόξινο πιάτο που μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι ατμού ή ακόμα να προσθέσετε noodles της αρεσκείας σας και να δημιουργήσετε ένα ολοκληρωμένο πιάτο!

Υλικά:
  • 500 gr. φιλέτο κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες
Για τη μαρινάδα:
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. mirin (ή λευκό κρασί, αν δε βρείτε mirin)
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 1 κ.σ. σκόρδο τριμμένο
  • 1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 κ.γ. σουσάμι και επιπλέον για το σερβίρισμα


Εκτέλεση:
  1. Αναμειγνύω καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας και βάζω το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 30', και μετά το στραγγίζω και φυλάω τη μαρινάδα.
  2. Σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ψήνω το κοτόπουλο για 5' περίπου απ' όλες τις μεριές, μέχρι σχεδόν να ψηθεί. Προσθέτω τη μαρινάδα που έχω φυλάξει και βράζω για λίγο μέχρι να δέσει. Σερβίρω με ρύζι ατμού, πασπαλίζοντας με επιπλέον σουσάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου