Κυριακή, 12 Απριλίου 2020

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ, ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΚΑΡΙ













Κυριακή των Βαΐων σήμερα και το έθιμο «προστάζει» ψάρι. Βέβαια το ψάρι μόνο του δεν αρκεί. Χρειάζεται και κάποιο κατάλληλο συνοδευτικό! Ε, λοιπόν, σήμερα σας έχω μια εξαιρετική πρόταση για συνοδευτική σαλάτα, η οποία όμως στέκεται άνετα μόνη της ως πλήρες vegan γεύμα! Και ως εκ τούτου είναι και νηστίσιμη, καθώς βρισκόμαστε στη Μεγάλη Σαρακοστή και πολλοί επιλέγουν να τηρήσουν τη νηστεία προ του Πάσχα. Όπως και να 'χει, η συγκεκριμένη σαλάτα είναι πολύ υψηλής διατροφικής αξίας, αφού περιέχει κινόα (που θεωρείται super food), φακές μπελούγκα και κουνουπίδι φουρνιστό με κάρι! Εντάξει, αν δε βρείτε φακές μπελούγκα χρησιμοποιήστε κανονικές. Το αποτέλεσμα ούτως ή άλλως θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω!

Υλικά:
  • 1 φλ. κινόα
  • 1 φλ. φακές μπελούγκα
  • 1/2 μέτριο κουνουπίδι σε μπουκέτα
  • 1 κ.σ. κάρι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε ψιλά καρέ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 χούφτα κόλιαντρος ψιλοκομμένος (ή μαϊντανός)
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
  1. Βάζω 2 φλ. νερό σε κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράση προσθέτω το κινόα, αλατίζω και χαμηλώνω τη φωτιά στο ελάχιστο. Βράζω με κλειστό το καπάκι μέχρι το κινόα να απορροφήσει όλο το νερό και να γίνει.
  2. Βράζω σε μπόλικο νερό τις φακές για 15' λεπτά περίπου. Θέλω να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν σπυρωτές. Αλατίζω στα τελευταία 5' λεπτά. Τις σουρώνω.
  3. Αλατοπιπερώνω το κουνουπίδι, προσθέτω το κάρι και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά. Τοποθετώ σε λαμαρίνα και ψήνω στο φούρνο στους 200˚C για 25' περίπου.
  4. Ανακατεύω καλά το κινόα, τις φακές και το κουνουπίδι με όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας, διορθώνω το αλάτι, αν χρειάζεται, και σερβίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου