Παστό μπακαλιάρο είχα καιρό να φάω. Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι τον τηγανίζουν (είτε σε κουρκούτι είτε απλώς αλευρωμένο) και τον τρώνε με σάλτσα ή με σκορδαλιά. Αυτός ο περιορισμός τον αδικεί, καθώς μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς άλλους τρόπους και στο φούρνο και στην κατσαρόλα (βλ. εδώ, εδώ και εδώ). Έναν ακόμα έφτιαξα σήμερα, στην κατσαρόλα, λεμονάτο, με μουστάρδα, πατάτες και λίγα αρωματικά. Η συνταγή δεν έχει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία στην παρασκευή, είναι γρήγορη και από νοστιμιά εξαιρετική! Μη διστάσετε να τη δοκιμάσετε!
Υλικά (για 4 μερίδες):
- 600 gr. παστός μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος σε μερίδες
- 1/4 φλ. ούζο
- 800 gr. πατάτες σε μέτριους κύβους
- 1 κ.γ. κόλιαντρος ξερός σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. κουρκουμάς
- 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1/2 κ.γ. δυόσμος ξερός
- Χυμός 1 λεμονιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το μπακαλιάρο 1'-2' από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος. Σβήνω με το ούζο και τον αποσύρω από την κατσαρόλα.
- Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρω τα σκόρδα για λίγα δευτερόλεπτα να αρωματίσουν, και προσθέτω τις πατάτες, τον κόλιαντρο και τον κουρκουμά. Ανακατεύω να λαδωθούν καλά και προσθέτω νερό μέχρι να τις σκεπάσει, τη μουστάρδα και το δυόσμο. Αλατοπιπερώνω με προσοχή, γιατί ο μπακαλιάρος είναι αλμυρός και βράζω για 20'.
- Προσθέτω πάνω στις πατάτες τα σοταρισμένα ψάρια, προσθέτω το λεμόνι και βράζω για 5' ακόμα, μέχρι να γίνει το ψάρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου