Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ''ΠΕΣΤΟ'' ΑΠΟ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ













Σήμερα είναι ημέρα μακαρονάδας! Και μάλιστα πολύ γρήγορης και εύκολης! Απλώς βράζουμε το αγαπημένο μας ζυμαρικό και το ανακατεύουμε με ένα «κάτι-σαν-πέστο» από ψητές πιπεριές Φλωρίνης, αμύγδαλα και 2-3 άλλα απλά υλικά. Όμως η γεύση της είναι εθιστική! Εγώ την έφαγα ως κύριο πιάτο, αλλά καθώς γράφω αυτές τις γραμμές μου ήρθε σαν ιδέα, την επόμενη φορά, να τη σερβίρω απ' το ψυγείο, ως συνοδευτική κρύα μακαρονοσαλάτα! Είναι σίγουρο ότι αν τη δοκιμάσετε, θα ξετρελαθείτε!

Υλικά (για 4 μερίδες):
  • 500 gr. φιογκάκια (ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό της αρεσκείας σας)
  • 5 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
  • 50 gr. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • Χυμός 1/2 λεμονιού
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1,5 κ.σ. ξίδι
  • 50 gr. κεφαλογραβιέρα
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
  1. Βράζω τα φιογκάκια σε αλατισμένο νερό 2' λιγότερο απ' όσο γράφουν οι οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζω. Φυλάω όμως περίπου 2-3 φλ. από το νερό τους.
  2. Ψήνω τις πιπεριές Φλωρίνης στο φούρνο όπως είναι για 20' στους 200°C στον αέρα. Τις αφήνω να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζω και αφαιρώ τα σπόρια τους. (Αν θέλω να αποφύγω αυτό το βήμα, χρησιμοποιώ έτοιμες πιπεριές Φλωρίνης από βάζο). Πολτοποιώ στο multi τις πιπεριές μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το πιπέρι.
  3. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο προσθέτω τα φιογκάκια, ανακατεύω και προσθέτω το «πέστο». Αναμειγνύω πολύ καλά και προσθέτω νερό από το βρασμό των ζυμαρικών. Ανακατεύω και αφήνω τη σάλτσα να δέσει και να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα των ζυμαρικών.
  4. Σερβίρω με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και επιπλέον τριμμένη κεφαλογραβιέρα για όποιον θέλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου