Ήρθε η ώρα να φτιάξω γι' άλλη μια φορά φρικασέ. Μαμαδίστικο, απλό και παραδοσιακό! Φρικασέ μπορείτε να μαγειρέψετε σχεδόν με οποιοδήποτε είδος χόρτου, αν και συνήθως το μαρούλι και το σέλινο, έχουν την τιμητική τους. Αυτή τη φορά εγώ συνδύασα κόκορα με σέσκουλα, που όπως αποδείχτηκε είναι ένας συνδυασμός εκπληκτικός! Όσον αφορά την παρασκευή του, το φαγητό μαγειρεύεται όπως οποιοδήποτε άλλο συνηθισμένο φρικασέ, επομένως όσες και όσοι ξέρετε να το φτιάχνετε, μπορείτε να το δοκιμάσετε χωρίς άγχος. Όσες και όσοι πάλι δεν ξέρετε, γι' αυτό είμαι εγώ εδώ! Καλή σας επιτυχία!
Υλικά:
- 1,5 kg. κόκορας σε μερίδες
- 1,5 kg. σέσκουλα χοντροκομμένα (τα χοντρά κοτσάνια χωριστά)
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. κρασί άσπρο
- 5 φρέσκα κρεμμύδια σε ψιλές ροδέλες
- 1 μεγάλη χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
- Χυμός από 1 λεμόνι (ή όσο θέλω)
- 2 αβγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σοτάρω σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω τον κόκορα μέχρι να ροδίσει καλά και το αφαιρώ. Προσθέτω το ξερό κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει και μαραθεί προσθέτω ξανά τα κομμάτια του κόκορα στην κατσαρόλα και σβήνω με το κρασί. Αφήνω να βράσει για 2’ και προσθέτω νερό μέχρι να καλύπτει το κρέας. Αλατοπιπερώνω και βράζω σε μέτρια φωτιά για 30'. Προσθέτω τα σέσκουλα, τα φρέσκα κρεμμύδια και τον υπόλοιπο άνηθο και βράζω για ακόμα 15’ περίπου.
- Στο μεταξύ χτυπάω τα ασπράδια των αβγών μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτω τους κρόκους και χτυπάω για λίγο ακόμα. Προσθέτω το λεμόνι και λίγο λίγο το ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς για να ψηθούν τα αβγά. Ενσωματώνω στην κατσαρόλα, αφήνω το φαγητό να σταθεί για λίγα λεπτά και να κρυώσει σχετικά και σερβίρω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου