Υλικά (για 4 μερίδες):
- 2 πέστροφες (~1 kg. συνολικά)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φλ. κόκκινο κρασί
- 1 φλ. μαυροδάφνη
- 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 φύλλο δάφνης
- Πιπέρι ανάμικτο σε κόκκους
- 1 κ.σ. βούτυρο
- Αλάτι
- Παραπούλια βρασμένα (για συνοδευτικό)
Σε φαρδιά κατσαρόλα ή μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και το βούτυρο, σοτάρω το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και το πιπέρι μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν. Προσθέτω τα κρασιά και βράζω για 5'. Προσθέτω το ψάρι και βράζω σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να γίνει το ψάρι και το αφαιρώ (περίπου 15'). Αν η σάλτσα είναι πολύ αραιή, δυναμώνω τη φωτιά και τη βράζω μέχρι να δέσει. Τη σουρώνω σε λεπτό σουρωτήρι πιέζοντας όλα τα στερεά υλικά για να βγάλουν όλα τα ζουμιά τους. Σερβίρω περιχύνοντας το ψάρι και συνοδεύοντας με βρασμένα παραπούλια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου