Χορτοφαγικό πιάτο περιλαμβάνει το σημερινό μενού. Και μάλιστα ένα από τα πιο εύκολα και αγαπημένα των Ελληνικών σπιτιών! Αρακάς με αγκινάρες γιαχνί! Όταν τα λαχανικά αυτά είναι στην εποχή τους είναι πραγματικά το κάτι άλλο! Φυσικά μπορείτε να το φτιάξετε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου θέλετε (καλή ώρα όπως τώρα, Ιανουάριο...), αφού μπορείτε να τα βρείτε και κατεψυγμένα, τα οποία κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους. Όσον αφορά τις αγκινάρες, αν μπορέσετε να βρείτε την άγρια ποικιλία, με τα αγκάθια στα φύλλα, προτιμήστε τις. Είναι πολύ νοστιμότερες!
Υλικά:
- 250 gr. αρακάς
- 2 καρότα σε ψιλά καρέ (ίδιο μέγεθος με τον αρακά)
- 1 πατάτα σε κύβους
- 2-3 αγκινάρες κομμένες στη μέση
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος (ή κόλιαντρος)
- 1/2 χούφτα άνηθος ψιλοκομμένος (ή μάραθο)
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 250 gr. ντομάτα τριμμένη
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Λίγη ζάχαρη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν λίγο προσθέτω τα καρότα, τις πατάτες και τις αγκινάρες. Σοτάρω για λίγο και προσθέτω τον αρακά. Ανακατεύω και σοτάρω για λίγο και σβήνω με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτω τη ντομάτα και λίγο νερό, αλατοπιπερώνω, προσθέτω μια πρέζα ζάχαρη και βράζω για 30'-35' περίπου. Έπειτα προσθέτω το μαϊντανό και τον άνηθο, προσθέτω ακόμα λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και ανακατεύω να ομογενοποιηθούν. Σερβίρω χλιαρό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου