Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΛΑΔΙ, ΣΚΟΡΔΟ, ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ














Μακαρονάδα για πολύ βιαστικούς έχει το μενού σήμερα! Έχει τα τρία βασικά υλικά της παραδοσιακής Ιταλικής μακαρονάδας «Aglio, olio e peperoncino», δηλαδή «σκόρδο, λάδι και καυτερή πιπεριά», αλλά έχω προσθέσει κι άλλα υλικά και ουσιαστικά δημιούργησα μία πανεύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή, με πολύ ωραία αρώματα και γεύση! Αφού έχετε βράσει τα μακαρόνια, η διαδικασία παρασκευής της συγκεκριμένης μακαρονάδας δεν ξεπερνά τα 5 λεπτά, επομένως, αν βιάζεστε, αποτελεί μία εξαιρετικά νόστιμη και εύκολη λύση! Καλή σας όρεξη!

Υλικά (για 4-5 μερίδες):
  • 500 gr. μακαρόνια (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας)
  • 10 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 6 κ.σ. μουστάρδα
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • Ξύσμα 1 λεμονιού
  • 4 χούφτες παρμεζάνα τριμμένη (και επιπλέον για το σερβίρισμα)
  • 2 χούφτες μαϊντανός
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
  1. Χτυπάω το χυμό του λεμονιού μαζί με τη μουστάρδα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Βράζω τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, 2' λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου, τα στραγγίζω και φυλάω 2 φλ. από το νερό στο οποίο έβρασαν.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρω το σκόρδο, τις πιπεριές και το δεντρολίβανο για περίπου 1', μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους, αλλά να μην καούν. Προσθέτω τα μακαρόνια, ανακατεύω να λαδωθούν καλά και προσθέτω τη μουστάρδα με το χυμό λεμονιού και λίγο από το νερό των μακαρονιών που έχω φυλάξει. Ανακατεύω καλά και προσθέτω την παρμεζάνα. Χαμηλώνω τη φωτιά και συνεχίζω να ανακατεύω μέχρι να λιώσει το τυρί και να δημιουργηθεί μία σχετικά κρεμώδης σάλτσα. Προσθέτω το μαϊντανό, ανακατεύω και κατεβάζω από τη φωτιά.
  4. Σερβίρω κατευθείαν στα πιάτα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και επιπλέον παρμεζάνα για όποιον επιθυμεί.
  • Καλό θα είναι, για τη δική σας άνεση, να φτιάξετε τη μακαρονάδα σε δύο δόσεις, ώστε να χωρέσει το τηγάνι σας. Ή ακόμα και σε 4 δόσεις, αν δε διαθέτετε μεγάλο τηγάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου