Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ-ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ-ΜΗΛΟΥ















Οι βελουτέ σούπες λαχανικών είναι ένας πολύ υγιεινός τρόπος να καταναλώνουμε προϊόντα τα οποία ίσως να μην τα χρησιμοποιούμε πολύ συχνά στα καθημερινά μαγειρέματά μας, αλλά που αποτελούν εξαιρετικές πηγές βιταμινών και φυτικών ινών για τον οργανισμό. Δύο απ' αυτά είναι η κολοκύθα και η σελινόριζα. Έπεσε, λοιπόν, στα χέρια μας μια εξαιρετική συνταγή που τις συνδυάζει μαζί με μήλο (!), για την οποία δε θα διεκδικήσουμε εμείς τα εύσημα. Μαγειρέψαμε αυτούσια, όπως τη βρήκαμε (πράγμα που κάνουμε πάρα πολύ σπάνια), μια συνταγή της σεφ Νένας Ισμυρνόγλου η οποία μας εντυπωσίασε! Δεν αντιγράφουμε από το πρωτότυπο, αλλά μοιραζόμαστε μαζί σας την εμπειρία μας για να τη δοκιμάσετε κι εσείς. Η πανεύκολη αυτή σούπα αποτελεί εξαιρετικό ορεκτικό για ένα τραπέζι ή από μόνη της ένα ελαφρύ βραδινό.

Υλικά:
  • 400 gr. κολοκύθα σε κύβους
  • 400 gr. σελινόριζα σε κύβους
  • 1 μέτρια πατάτα σε κύβους
  • 1 μήλο χωρίς φλούδα σε κύβους
  • 1 καρότο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι σε σκελίδες
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
  • Χυμός 1/2 λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτω όλα τα υπόλοιπα λαχανικά. Σοτάρω για 3' περίπου να λαδωθούν καλά και να αρωματίσουν και προσθέτω νερό μέχρι να τα καλύπτει καλά. Βράζω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 30'. 3' πριν το τέλος του βρασίματος προσθέτω το τζίντζερ και το λεμόνι και αλατοπιπερώνω. Τέλος, πολτοποιώ τη σούπα και σερβίρω σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου