Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ














Πραγματικά όταν έρχεται η ώρα να φάω μακαρονάδα με λουκάνικα, δεν κρατιέμαι. Το γεγονός ότι το λουκάνικο δεν είναι και απ' τα πιο υγιεινά εδέσματα, με κάνει να μην το χρησιμοποιώ πολύ συχνά στα μαγειρέματά μου, αλλά όταν το κάνω, είναι σίγουρο ότι και θα το αξιοποιήσω όπως του αξίζει και θα το τιμήσω δεόντως! Όπως κάνω σήμερα! Και επειδή μια τέτοια συνταγή είναι μάλλον συνηθισμένη, έχω προσθέσει και 1-2 έξτρα πινελιές που την κάνουν λίγο πιο ιδιαίτερη και της δίνουν μια τσαχπινιά! Καλή μας όρεξη!

Υλικά:
  • 500 gr. μακαρόνια
  • 500 gr. χωριάτικο λουκάνικο σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 500 gr. ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 φλ. κρασί λευκό
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1/2 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Χυμός και φλούδα από 1/2 πορτοκάλι
  • Μυζήθρα τριμμένη (για το σερβίρισμα)
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:
  1. Βράζω τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζω. Προσθέτω λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
  2. Σε κατσαρόλα με ελάχιστο ελαιόλαδο σοτάρω σε μέτρια φωτιά το λουκάνικο μέχρι να βγάλει το λίπος του και να ροδίσει. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρω μέχρι να γυαλίσει και σβήνω με το κρασί και με το ξίδι. Αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ (περίπου 2') και προσθέτω τη ντομάτα και το πορτοκάλι μαζί με τη φλούδα. Βράζω για 20'-25' να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτω το μαϊντανό και ανακατεύω καλά.
  3. Σερβίρω τα μακαρόνια με τη σάλτσα και πασπαλίζω με το τυρί κατά το δοκούν.

1 σχόλιο:

  1. Νοστιμότατη παραλλαγή! Φτιάχνω κάτι παρόμοιο, χωρίς όμως κάποια υλικά όπως ξύδι! Θα το δοκιμάσω πάντως πρέπει να το κάνει πιο πικάντικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή