Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΟΥΖΟ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ













Το απλούστατο (για πολλοστή φορά) πιάτο που παρουσιάζουμε σήμερα είναι απλά συγκλονιστικό! Χοιρινή σπάλα στο τηγάνι (ή στην κατσαρόλα - δεν έχει και τόση σημασία) με λίγο ιδιαίτερες ιδέες στην παρασκευή. Δεν υπάρχει λόγος να πούμε κάτι παραπάνω, απλά να επιμείνουμε να το δοκιμάσετε το συντομότερο δυνατόν! Φτιάξτε ένα ωραίο συνοδευτικό ρύζι ή τηγανίστε στο κάτω κάτω καμιά πατατούλα, προμηθευτείτε καμιά πίτα για σουβλάκια και δε χρειάζεστε τίποτε άλλο! Θα μας θυμηθείτε!

Υλικά (για 2 μερίδες):
  • 500 gr. χοιρινή σπάλα σε μπουκιές 2 cm.
  • 1/2 φλ. ούζο
  • Χυμός 2 πορτοκαλιών
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 γεμάτες κ.σ. γιαούρτι
  • Θρούμπι
  • Μαντζουράνα
  • Πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Μαρινάρω το κρέας με το αλατοπίπερο και την πάπρικα για λίγα λεπτά. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το χοιρινό μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις μεριές. Σβήνω με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ (περίπου σε 2') προσθέτω το χυμό πορτοκάλι και το μέλι. Βράζω σε μέτρια φωτιά για 30'. Έπειτα κατεβάζω από το μάτι, προσθέτω τη μαντζουράνα, το θρούμπι και το γιαούρτι και ανακατεύω καλά μέχρι να ενσωματωθούν και να δέσουν με τη σάλτσα. (Η σάλτσα στο τέλος των 30' θα πρέπει να είναι σχεδόν στεγνή, σαν σιρόπι. Γι' αυτό ρυθμίζω την ποσότητα του υγρού κατά το μαγείρεμα προσθέτοντας λίγο νερό, αν δω ότι στεγνώνει υπερβολικά πριν τα 30'.)

2 σχόλια: