Η δηλωμένη προτίμησή μας στην ινδική κουζίνα μεταφράζεται μοιραία σε πολλές συνταγές από την τεράστια αυτή χώρα με την πλουσιότατη μαγειρική παράδοση. Σήμερα σειρά έχει μία ακόμα παρασκευή ρυζιού από την επαρχία Μαχαράστρα με γεύση λεμονιού και μπαχαρικών και με προσθήκη διάφορων λαχανικών που της δίνουν ξεχωριστό άρωμα. Ιδανικό συνοδευτικό για κρέατα ή ψάρια!
Υλικά:
- 1,5 φλ. ρύζι basmati
- 1 μικρό καρότο ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. κουκουνάρι
- 2 ξερές πιπεριές τσίλι θρυμματισμένες
- 1/4 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
- 1/4 κ.γ. κουρκουμά
- 15 φύλλα βασιλικού
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το χυμό λεμονιού. Ανακατεύω καλά μέχρι να λαδωθεί καλά το ρύζι και να αναμιχθούν τα μπαχαρικά με όλα τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτω 2,25 φλ. νερό και το χυμό λεμονιού. Μόλις πάρει βράση το νερό χαμηλώνω το μάτι στο ελάχιστο και βράζω για 8'-10' περίπου μέχρι το ρύζι να πιει όλα τα υγρά. Κατεβάζω από τη φωτιά και αφήνω την κατσαρόλα να "ξεκουραστεί" με κλειστό το καπάκι για ακόμα 10'.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου