Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΤΡΙΒΕΛΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ













Έχουμε διανύσει ήδη τα 2/3 του καλοκαιριού με μπόλικη ζέστη τις τελευταίες μέρες, που όσο να 'ναι δεν ευνοεί την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού και βαριών γευμάτων. Γι' αυτό σήμερα προτείνουμε μια απλή και γρήγορη μακαρονάδα με έντονη τη γεύση του τζίντζερ που της δίνει μια φρεσκάδα που τη χρειαζόμαστε!

Υλικά (για 2 μερίδες):
  • 250 gr. τριβελλάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5-6 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 50 gr. τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 5 σπόροι καρδάμωμο
  • 500 gr. ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες (προαιρετικά, αν σας αρέσουν τα καυτερά)
  • 1 κ.σ. γλυκιά σάλτσα σόγιας
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  1. Βράζω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τους ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και τα φυλάω.
  2. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το καρδάμωμο μαζί με όλα τα λαχανικά εκτός από το μαϊντανό. Μόλις μαλακώσουν και χρυσίσει το κρεμμύδι προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και βράζω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 25'.
  3. Σερβίρω τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και πασπαλίζω με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μου.

1 σχόλιο:

  1. πιπεριές τσίλι με 35 στον υδράργυρο δεν θα το πρότεινα αλλά... γούστα είναι αυτά.
    Καλοκαιρινό χωρίς τσίλι και η χειμερινή έκδοση με τσίλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή