Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΚΑΤΣΙΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ














Ώρα για παραδοσιακό Κυριακάτικο πιάτο σήμερα! Ένα πιάτο το οποίο είναι από τους αγαπημένους μου τρόπους να μαγειρεύω το κατσικάκι (μαζί με το γιουβέτσι και το φρικασέ)! Πρόκειται για την οικογενειακή μας συνταγή που τη φτιάχνω ανελλιπώς όταν οι αγκινάρες είναι στην εποχή τους, το οποίο όμως κάλλιστα μπορεί να γίνει και με κατεψυγμένες. Χωρίς άλλη καθυστέρηση, λοιπόν, πάω να μαγειρέψω..!

Υλικά (για 4 μερίδες):
  • 1 kg. κατσίκι σε μερίδες
  • 5 αγκινάρες κομμένες στη μέση
  • 3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1 χούφτα άνηθος ψιλοκομμένος
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κρέας να ροδίσει καλά απ' όλες τις μεριές και το αφαιρώ. Προσθέτω το κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο) και το σκόρδο. Σοτάρω μέχρι να γυαλίσει και μαλακώσει. Επαναφέρω το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνω με το κρασί. Βράζω για 2' και προσθέτω τη ντομάτα. Βράζω το κρέας με τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 30'. Προσθέτω τις αγκινάρες και τις πατάτες και βράζω ακόμα 30' ή μέχρι να μαλακώσουν καλά οι αγκινάρες. Προσέχω να μην παραστεγνώσει η σάλτσα. 5' πριν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτω τον άνηθο. Αφήνω το φαγητό να σταθεί για λίγα λεπτά και σερβίρω ζεστό. Συνοδεύω με ζεστό ψωμί.

1 σχόλιο: