Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΧΑ














Το φιλέτο κοτόπουλου ως γνωστόν είναι ένα κρέας πολύ υγιεινό το οποίο προσφέρεται για συχνή κατανάλωση ακόμα και για όσους βρίσκονται σε δίαιτα. Έχει το πλεονέκτημα ότι έχει πολύ απαλή γεύση και προσφέρεται για διάφορους πειραματισμούς στον τρόπο μαγειρέματος και στα αρώματα με τα οποία μπορεί να συνδυαστεί. Σήμερα το συνδυάζουμε με λικέρ μαστίχας και μανιτάρια σε μια συνταγή με χαρακτηριστικό άρωμα που χρειάζεται ελάχιστα λεπτά για να ετοιμαστεί!

Υλικά:
  • 500 gr. φιλέτο κοτόπουλο σε μπουκιές
  • 250 gr. μανιτάρια σε φετάκια
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι σε διαγώνιες ροδέλες
  • 1/2 φλ. λικέρ μαστίχας
  • Χυμός 1/2 λεμονιού
  • 1 κ.γ. μαστίχα σε σκόνη
  • 1 κ.σ. μαντζουράνα
  • Ελαιόλαδο
Για τη μαρινάδα (συνολικά 2 κ.σ.):
  • Πιπέρι
  • Δεντρολίβανο
  • Κόλιαντρος
  • Πάπρικα
  • Θυμάρι
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  1. Μαρινάρω τα φιλέτα με τα υλικά της μαρινάδας για 30'.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά ψήνω το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις μεριές και το αφαιρώ. Προσθέτω τα μανιτάρια και το σκόρδο, τα σοτάρω και αυτά και μόλις ψηθούν, προσθέτω ξανά στο τηγάνι το κοτόπουλο και σβήνω με το λικέρ. Προσθέτω το λεμόνι και τη σκόνη μαστίχας. Αφήνω το φαγητό να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσει το ζουμί στο τηγάνι. Προσθέτω το φρέσκο κρεμμύδι, ανακατεύω καλά και σερβίρω με το αγαπημένο μου συνοδευτικό. Συνολικά η διαδικασία δε θα χρειαστεί πάνω από 10' (ανάλογα και το μέγεθος των κομματιών του κοτόπουλου). Το συνοδεύω με ρύζι, πατάτες ή/και πράσινη σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου