Σήμερα το μενού περιλαμβάνει κινέζικο τηγανιτό ρύζι! Είναι ένα πιάτο πολύ γρήγορο και αρωματικό που αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό για πάσης φύσεως ψητά κρέατα και ψάρια. Αν όμως προσθέσετε και λίγο κρέας ή θαλασσινό έχετε ένα πλήρες κύριο πιάτο! Επίσης είναι κι ένας τρόπος να αξιοποιήσετε καταπληκτικά το περισσευούμενο ρύζι που έχετε στο ψυγείο σας (μάλιστα είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε αυτό, παρά το φρεσκομαγειρεμένο)! Πειραματιστείτε ελεύθερα!
Υλικά:
- 400 γρ. ρύζι basmati βρασμένο (χωρίς αλάτι)
- 1 καρότο σε καρεδάκια
- 2/3 φλ. αρακάς
- 4 μανιτάρια σε μικρές φέτες
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
- Φιστικέλαιο
Για τη σάλτσα:
- 1/4 φλ. σάλτσα σόγιας
- 3 κ.σ. mirin
Εκτέλεση:
Σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι με λίγο φιστικέλαιο, σωτάρω σε δυνατή φωτιά τον αρακά και το καρότο για 2'. Προσθέτω τα μανιτάρια και τα σωτάρω κι αυτά άλλα 2' μέχρι να μαλακώσουν. Σπρώχνω τα λαχανικά στη μια μεριά του σκεύους και στο κενό προσθέτω τα αβγά. Τα αφήνω να μισοψηθούν, τα γυρίζω και αφού στερεοποιηθούν τα κομματιάζω με τη σπάτουλα. Προσθέτω το ρύζι και τη σάλτσα. Ανακατεύω καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά για 1'. Προσθέτω το φρέσκο κρεμμύδι, κάνω ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρω. Όλη η διαδικασία δεν πρέπει να πάρει παραπάνω από 6'-7'.
- Σάλτσα σόγιας και mirin θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα supermarket. Το mirin είναι γιαπωνέζικο προϊόν που το χρησιμοποιήσαμε ως υποκατάστατο του κινέζικου κρασιού από ρύζι το οποίο είναι δυσεύρετο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου