Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ













Το φιλέτο κοτόπουλου είναι μία πολύ υγιεινή και ελαφριά επιλογή γεύματος καθώς είναι άπαχο και μπορεί να το καταναλώσει οποιοσδήποτε. Πολλοί όμως ισχυρίζονται ότι είναι κάπως επίπεδο γευστικά. Σίγουρα θα αλλάξουν γνώμη όταν δοκιμάσουν αυτόν τον εκπληκτικό κρασομεζέ!

Υλικά:
  • 2 φιλέτα κοτόπουλου σε μπουκιές
  • 2 πιπεριές κέρατα
  • 50 gr. φέτα σε κύβους
  • 4-5 λιαστές ντομάτες χοντροκομμένες
  • 1/2 φλ. ημίγλυκο κρασί
  • Μπαχαράτ
  • Τζίντζερ σκόνη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
Για το σερβίρισμα:
  • Πάπρικα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ρίγανη

Εκτέλεση:
Μαρινάρω το κοτόπουλο με αλάτι, μπαχαράτ και λίγο ελαιόλαδο για 30'. Το βάζω μαζί με τις πιπεριές σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5' περίπου (ανάλογα και με το μέγεθος των κομματιών). Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες, ανακατεύω καλά και σβήνω με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί και μείνει στο τηγάνι λίγη σάλτσα ρίχνω τη φέτα. Ανακατεύω και σερβίρω πασπαλίζοντας με πάπρικα, ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Το μπαχαράτ είναι ένα αραβικό μίγμα μπαχαρικών το οποίο περιέχει όλα ή κάποια από τα παρακάτω συστατικά ανάλογα τη χώρα: Πιπέρι, κύμινο, πάπρικα, κόλιαντρο, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, κανέλα, μπαχάρι, καρδάμωμο, δυόσμο, σαφράν, αποξηραμένο τριαντάφυλλο, ξύσμα λεμονιού κλπ... Μπορείτε να φτιάξετε ένα δικό σας μίγμα πειραματιζόμενοι ή απλά να ρίξετε στο φαγητό όποιο συνδυασμό αυτών των μπαχαρικών σας αρέσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου