Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

RAITA ΣΚΟΡΔΟΥ (लहसुन रायता)
















Στην ινδική κουζίνα, όλα σχεδόν τα γεύματα συνοδεύονται από μία raita, δηλαδή κάτι σαν παχύρρευστη σούπα από γιαούρτι χτυπημένο με διάφορα άλλα συστατικά, για να "δροσίζει" κάπως την πολύ πικάντικη γεύση των κυρίως πιάτων. Οι παραλλαγές είναι αναρίθμητες. Η συγκεκριμένη είναι από τις πιο απλές που μπορεί να συναντήσετε και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε όπου θα χρησιμοποιούσατε και το τζατζίκι!

Υλικά:
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1 σκ. σκόρδο τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1,5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Λίγο νερό

Εκτέλεση:
Απλώς αναμειγνύω καλά όλα τα υλικά και χτυπάω καλά με λίγο νερό μέχρι να προκύψει μία παχύρρευστη "σούπα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου