Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ














Ένα πολύ νόστιμο συνοδευτικό για ψητό κρέας ή ψάρι, πέρα από τις πατάτες και το ρύζι είναι και τα ψητά λαχανικά. Ειδικά τα μανιτάρια πλευρώτους ταιριάζουν απόλυτα! Αν μάλιστα μαγειρευτούν σωστά και μείνουν τραγανά και ζουμερά δίνουν την εντύπωση ότι αυτά είναι οι μπριζόλες! Εμείς τα προτιμάμε συχνά και σήμερα τα φτιάχνουμε πολύ εύκολα στο φούρνο με μουστάρδα! Ό,τι πρέπει για να πάνε μαζί με το ψάρι που ψήσαμε στη σχάρα!

Υλικά:
  • 500 gr. μανιτάρια πλευρώτους ολόκληρα
  • 2,5 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 3 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο (ή λιγότερο ξερό)
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Η εκτέλεση δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο. Απλώς ανακατεύω καλά όλα τα υλικά σε ένα ταψάκι και ψήνω στο φούρνο στους 200°C για 20'-25' (ανάλογα το μέγεθος των μανιταριών).
  • Αν θέλετε μία ακόμα συνταγή για μανιτάρια πλευρώτους, ρίξτε μια ματιά εδώ!

3 σχόλια:

  1. Όλα Καλά με την συνταγή !!!
    Το δεντρολίβανο που αναφέρεται μπαίνει στον φούρνο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά-μυρωδικά ψιλοκομμένο η ως έχει και μετά αφαιρείται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι θέμα γούστου. Αν και, αν μπει φρέσκο το κλωνάρι ολόκληρο με σκοπό να αφαιρεθεί μετά, μάλλον θα είναι λίγο δύσκολο, γιατί με το ψήσιμο το δεντρολίβανο θα πέσει μόνο του από το κοτσάνι και θα σκορπίσει στο φαγητό. Εγώ προσωπικά ποτέ δεν το αφαιρώ!

      Διαγραφή