Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΧΑ













Το φιλέτο κοτόπουλου ως γνωστόν είναι ένα κρέας πολύ υγιεινό το οποίο προσφέρεται για συχνή κατανάλωση ακόμα και για όσους βρίσκονται σε δίαιτα. Έχει το πλεονέκτημα ότι έχει πολύ απαλή γεύση και προσφέρεται για διάφορους πειραματισμούς στον τρόπο μαγειρέματος και στα αρώματα με τα οποία μπορεί να συνδυαστεί. Σήμερα το συνδυάζουμε με λικέρ μαστίχας και μανιτάρια σε μια συνταγή με χαρακτηριστικό άρωμα που χρειάζεται ελάχιστα λεπτά για να ετοιμαστεί!

Υλικά:
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο σε κομματάκια (~600 gr.)
  • 200 gr. μανιτάρια σε φετάκια
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι σε διαγώνιες ροδέλες
  • 1/2 φλ. λικέρ μαστίχας
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • Λίγη μαστίχα σε σκόνη
  • Ελαιόλαδο
Για τη μαρινάδα:
  • Πιπέρι
  • Δεντρολίβανο
  • Κόλιαντρος
  • Πάπρικα
  • Θυμάρι
  • Μαντζουράνα
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Μαρινάρω τα φιλέτα με τα υλικά της μαρινάδας για 30'. Σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά ψήνω το κοτόπουλο μέχρι να μισογίνει. Προσθέτω τα μανιτάρια και το σκόρδο, τα σωτάρω και αυτά και μόλις ψηθούν σβήνω με το λικέρ. Προσθέτω το λεμόνι και τη σκόνη μαστίχας με φειδώ για να μην πικρίσει το φαγητό. Αφήνω το φαγητό να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσει το ζουμί στο τηγάνι. Προσθέτω το φρέσκο κρεμμύδι, ανακατεύω καλά και σερβίρω με το αγαπημένο μου συνοδευτικό. Συνολικά η διαδικασία δε θα χρειαστεί πάνω από 10' (ανάλογα και το μέγεθος των κομματιών του κοτόπουλου). Το συνοδεύω με ρύζι, πατάτες ή/και πράσινη σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου