Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΑΧΝΙΣΤΗ ΣΕ ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΠΑΡΑΠΟΥΛΙΑ

Η σημερινή μας συνταγή είναι ένα πιάτο που προέρχεται από την Τσεχία. Η τσέχικη κουζίνα μας αρέσει ιδιαίτερα, αλλά δεν την έχουμε μελετήσει τόσο ώστε να μαγειρεύουμε τα πιάτα της όπως πρέπει. Η συγκεκριμένη συνταγή όμως (ελαφρώς παραλλαγμένη από εμάς - προσαρμοσμένη στον τρόπο με τον οποίο προτιμάμε να μαγειρεύουμε) ήταν πολύ εύκολη και με πλούσια γεύση, ώστε να μας κάνει να την επαναλάβουμε άμεσα! Η μικρή έκπληξη στο πιάτο αυτό είναι ότι συνοδεύσαμε το ψάρι με βρασμένα παραπούλια (πράγμα που ομολογούμε πως προέκυψε εντελώς τυχαία)! Μείναμε έκπληκτοι από το πόσο έδεσε η γεύση αυτού του λαχανικού με τη σάλτσα! Γι' αυτό το συμπεριλάβαμε ως αναπόσπαστο μέρος της γευστικής μας πρότασης. Μη διστάσετε να το δοκιμάσετε!

Υλικά (για 4 μερίδες):
  • 2 πέστροφες (~1 kg. συνολικά)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 φλ. μαυροδάφνη
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Πιπέρι ανάμικτο σε κόκκους
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • Παραπούλια βρασμένα (για συνοδευτικό)

Εκτέλεση:
Σε φαρδιά κατσαρόλα ή μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και το βούτυρο, σοτάρω το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και το πιπέρι μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν. Προσθέτω τα κρασιά και βράζω για 5'. Προσθέτω το ψάρι και βράζω σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να γίνει το ψάρι και το αφαιρώ (περίπου 15'). Αν η σάλτσα είναι πολύ αραιή, δυναμώνω τη φωτιά και τη βράζω μέχρι να δέσει. Τη σουρώνω σε λεπτό σουρωτήρι πιέζοντας όλα τα στερεά υλικά για να βγάλουν όλα τα ζουμιά τους. Σερβίρω περιχύνοντας το ψάρι και συνοδεύοντας με βρασμένα παραπούλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου