Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΧΟΙΡΙΝΑ SATE ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ (SATE BABI BUMBU KECAP)












Το όνομα αυτής της συνταγής μεταφράζεται από τα ινδονησιακά ως "σουβλάκια χοιρινού με κέτσαπ". Όμως "κέτσαπ" στην Ινδονησία ονομάζουν τη δική τους γλυκιά σάλτσα σόγιας. Πρόκειται ουσιαστικά για σουβλάκια μαριναρισμένα σε μαρινάδα με κύριο συστατικό τη γλυκιά σάλτσα σόγιας, που έχουν συγκλονιστική γεύση! Είναι μια πρωτότυπη πρόταση για ένα διαφορετικό μπάρμπεκιου πάρτι!

Υλικά:
  • 10 σουβλάκια χοιρινά
Για τη μαρινάδα:
  • 2 σκ. σκόρδο τριμμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. λευκό πιπέρι
  • 2 κ.γ. κόλιαντρο
  • 2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. σησαμέλαιο
  • Λίγο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1,5 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • Μπόλικη γλυκιά σάλτσα σόγιας
Για το ψήσιμο και το ντιπ:
  • 3,5 κ.σ. γλυκιά σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. fish sauce
  • Χυμός από 1/2 λάιμ

Εκτέλεση:
Αναμιγνύω τα υλικά της μαρινάδας. Το κύριο συστατικό πρέπει να είναι η γλυκιά σάλτσα σόγιας. Μαρινάρω τα σουβλάκια για 2 ώρες. Τα ψήνω σε σχάρα αλείφοντας κάθε τόσο με τη μαρινάδα για το ψήσιμο. Σερβίρω με το ίδιο ντιπ  με τη γλυκιά σάλτσα σόγιας σαν κύριο συστατικό.
  • Το ίδιο πιάτο γίνεται και με σουβλάκια κοτόπουλου οπότε ονομάζεται "sate ayam bumbu kecap"!
  • Δεν προσθέτω επ' ουδενί αλάτι ή τυχόν επιπλέον ζάχαρη! Αν θέλω προσαρμόζω την ποσότητα της σάλτσας σόγιας και της fish sauce κατά το γούστο μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου