- 1 φλ. ρεβίθια μουλιασμένα για 12 ώρες
- 1 φλ. φακές μουλιασμένες για 12 ώρες
- 1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 φλ. κόλιαντρος, άνηθος και μαϊντανός ψιλοκομμένοι
- 1/2 φλ. νιφάδες βρόμης περασμένες στο multi να γίνουν σκόνη
- 1 κ.γ. μπαχάρι
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 1,5 φλιτζάνι πλιγούρι
- 10 ντοματίνια κομμένα σε φετάκια
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 7-8 ελιές πράσινες γεμιστές κομμένες σε φετάκια
- 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 χούφτα κόλιαντρος ψιλοκομμένος
- Χυμός 1/2 λεμονιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Μπιφτέκια: Πολτοποιώ τα μουλιασμένα όσπρια στο multi. Αναμιγνύω όλα τα υλικά καλά και πλάθω μπιφτέκια. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20'-22' μέχρι να πάρουν χρυσοκαφετί χρώμα. Σερβίρω, αν θέλω, με χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.
Πλιγουροσαλάτα: Μουλιάζω το πλιγούρι σε βραστό νερό για περίπου 30'. Το στραγγίζω και το ανακατεύω καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Σερβίρω τα μπιφτέκια μαζί με την πλιγουροσαλάτα και απολαμβάνω, προσθέτοντας επιπλέον χυμό λεμονιού, αν θέλω!
(*) Αν δε βρίσκετε κόλιαντρο, απλώς διπλασιάστε την ποσότητα του μαϊντανού και αν θέλετε προσθέστε λίγο ξερό κόλιαντρο σε σκόνη. Αν δε σας αρέσει καθόλου, αντικαταστήστε τον με περισσότερο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου