Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2025

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΑΠΟ ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΑΙ ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ














Σήμερα σας έχω μία καταπληκτική ολοκληρωμένη πρόταση για ένα vegan φαγητό, το οποίο θα σας ενθουσιάσει! Σας αρέσουν τα μπιφτέκια; Και σε ποιον δεν αρέσουν; Τι θα λέγατε όμως να δοκιμάσετε τα μπιφτέκια που σας έφτιαξα σήμερα; Να είστε σίγουροι ότι το κρέας δε θα σας λείψει καθόλου! Αποτελούνται από φακές και ρεβίθια και διατροφικά είναι πλήρη, ειδικά σε συνδυασμό με την πλιγουροσαλάτα που τα συνοδεύει! Φτιάξτε τα και πείτε μου τη γνώμη σας!

Υλικά (για 4-5 μερίδες, με 8 μπιφτέκια συνολικά):

Για τα μπιφτέκια:

  • 1 φλ. ρεβίθια μουλιασμένα για 12 ώρες
  • 1 φλ. φακές μουλιασμένες για 12 ώρες
  • 1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. κόλιαντρος, άνηθος και μαϊντανός ψιλοκομμένοι
  • 1/2 φλ. νιφάδες βρόμης περασμένες στο multi να γίνουν σκόνη
  • 1 κ.γ. μπαχάρι
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
Για την πλιγουροσαλάτα:
  • 1,5 φλιτζάνι πλιγούρι
  • 10 ντοματίνια κομμένα σε φετάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 7-8 ελιές πράσινες γεμιστές κομμένες σε φετάκια
  • 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 χούφτα κόλιαντρος ψιλοκομμένος
  • Χυμός 1/2 λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Μπιφτέκια: Πολτοποιώ τα μουλιασμένα όσπρια στο multi. Αναμιγνύω όλα τα υλικά καλά και πλάθω μπιφτέκια. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20'-22' μέχρι να πάρουν χρυσοκαφετί χρώμα. Σερβίρω, αν θέλω, με χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.

Πλιγουροσαλάτα: Μουλιάζω το πλιγούρι σε βραστό νερό για περίπου 30'. Το στραγγίζω και το ανακατεύω καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Σερβίρω τα μπιφτέκια μαζί με την πλιγουροσαλάτα και απολαμβάνω, προσθέτοντας επιπλέον χυμό λεμονιού, αν θέλω!

(*) Αν δε βρίσκετε κόλιαντρο, απλώς διπλασιάστε την ποσότητα του μαϊντανού και αν θέλετε προσθέστε λίγο ξερό κόλιαντρο σε σκόνη. Αν δε σας αρέσει καθόλου, αντικαταστήστε τον με περισσότερο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου