Όταν τα κουκιά είναι στην εποχή τους, δηλαδή την άνοιξη, συνηθίζω να τα αγοράζω φρέσκα και να τα διατηρώ στην κατάψυξη για να έχω τον υπόλοιπο χρόνο. Σήμερα ήθελα κάτι σχετικά γρήγορο και νόστιμο και ταυτόχρονα ελαφρύ. Κάνει αρκετή ζέστη, βλέπετε, για να φάμε βαριά και λιπαρά φαγητά. Έβγαλα λίγα κουκιά από την κατάψυξη, τα πάντρεψα με λίγες πατάτες και έφτιαξα ένα γιαχνί στην κατσαρόλα σκέτο ποίημα! Εύκολο; Πανεύκολο! Νόστιμο; Εσείς θα μου πείτε όταν το φτιάξετε!
Υλικά:
- 300 gr. φρέσκα κουκιά
- 300 gr. πατάτες κομμένες σε μέτριους κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα σε λεπτές ροδέλες
- 1/2 φλ. κρασί ροζέ
- 300 gr. ντομάτα τριμμένη
- 1/2 κ.γ. κόλιαντρος σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. κουρκουμάς
- 1/2 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
- 1 κ.γ. μπούκοβο γλυκό
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο καυτερό (προαιρετικά)
- 1/2 χούφτα άνηθος ψιλοκομμένος
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου