Τι θα λέγατε για μια πεντανόστιμη συνταγή για ρεβίθια; Έχω φτιάξει ήδη πολλές, αλλά πώς να το κάνουμε; Βρίσκω τη γεύση τους εξαιρετική και το γεγονός ότι μαγειρεύονται με κάθε πιθανό τρόπο, τα κάνει πολύ ελκυστικά για δημιουργικά μαγειρέματα! Σήμερα φτιάχνω μία χορτοφαγική συνταγή, στην οποία τα συνδυάζω με κόκκινο λάχανο, με αποτέλεσμα ένα εθιστικά νόστιμο πιάτο! Και αν το φάτε την επόμενη μέρα θα είναι ακόμα πιο νόστιμο! Απλά η όψη του θα έχει αλλάξει, γιατί η χρωστική από το λάχανο κάνει τα ρεβίθια πράσινα, με αποτέλεσμα να μη δείχνουν πολύ ελκυστικά! Σε κάθε περίπτωση όμως δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!
Υλικά:
- 200 γρ ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
- 400 γρ κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
- 2 καρότα κομμένο σε σπιρτόξυλα
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε σκελίδες
- 1,5 κ.σ. πελτές
- 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κ.γ. καρδάμωμο
- 1 κ.γ. κουρκουμάς
- 1,5 κ.γ. κύμινο
- 1/2 χούφτα άνηθος ψιλοκομμένος
- Λευκό πιπέρι
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
- Βράζω τα ρεβίθια για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Αν θέλω φυλάω το νερό τους.
- Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρω το κρεμμύδι και τα καρότα μέχρι να γυαλίσουν τα κρεμμύδια. Προσθέτω το λάχανο και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί και να μαλακώσει. Προσθέτω τον πελτέ και τα μπαχαρικά και ανακατεύω καλά μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους και να ανακατευτεί καλά ο πελτές με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτω τα ρεβίθια, ανακατεύω και προσθέτω νερό (ή το νερό στο οποίο έβρασαν τα ρεβίθια) μέχρι να καλύπτονται μόλις τα υλικά. Αλατοπιπερώνω και βράζω για 20' περίπου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να βράσει το λάχανο και να στεγνώσει το νερό. Προσθέτω τον άνηθο και λίγο ελαιόλαδο ακόμα και σβήνω τη φωτιά. Σερβίρω αφού αφήσω το φαγητό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου