Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΥΓΕΙΑΣ













Τις προάλλες που έφτιαξα την πρώτη συνταγή για φέτος, διάλεξα να φτιάξω έναν χαλβά με άρωμα πορτοκαλιού σκεπασμένο με κρέμα με γεύση καρύδας και μαστίχας. Το αποτέλεσμα ήταν απλά συγκλονιστικό! Γι' αυτό και αποφάσισα να ακολουθήσω και σήμερα το ίδιο μοτίβο και να φτιάξω ακόμα μια παραλλαγή αυτού του γλυκού. Αυτή τη φορά ο χαλβάς έχει γεύση καρύδας και η επικάλυψη είναι κρέμα σοκολάτας! Ειλικρινά, αν μου βάζατε δίπλα δίπλα αυτούς τους δύο χαλβάδες, θα είχα μεγάλο πρόβλημα ποιον να διαλέξω! Εσείς ποιον θα διαλέγατε; Σε κάθε περίπτωση προσέξτε, γιατί είναι φοβερά εθιστικοί!

Υλικά:

Για το χαλβά:

  • 60 gr. ελαιόλαδο
  • 250 gr. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 gr. ζάχαρη άσπρη
  • 100 gr. ζάχαρη καρύδας
  • 50 gr. τριμμένη αποξηραμένη καρύδα
  • 500 gr. νερό

Για την κρέμα:

  • 500 gr. ρόφημα καρύδας (χωρίς ζάχαρη)
  • 75 gr. ζάχαρη
  • 40 gr. κορν-φλάουρ
  • 50 gr. ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα υγείας (πάνω από 70% κακάο)


Εκτέλεση:

  1. Χαλβάς: Βάζω το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψει. Προσθέτω το σιμιγδάλι και το καβουρδίζω ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αβγοδάρτη μέχρι να αποκτήσει απαλό χρυσοκαφέ χρώμα. Συνεχίζοντας να ανακατεύω γρήγορα, προσθέτω τη ζάχαρη και αφού ομογενοποιηθεί με το σιμιγδάλι προσθέτω την καρύδα. Ανακατεύω γρήγορα να ομογενοποιηθεί και αυτή και προσθέτω το νερό. Πριν ρίξω το νερό, αποσύρω την κατσαρόλα απ' τη φωτιά, γιατί με τη μεγάλη θερμοκρασία θα πιτσιλίσουν πάρα πολύ. Μετά επαναφέρω την κατσαρόλα στη φωτιά, αλλά τη χαμηλώνω σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν αρχίσει το μείγμα να πήζει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, το στρώνω ομοιόμορφα σε ταψί διαστάσεων περίπου 25 x 15 cm. και το αφήνω να κρυώσει.
  2. Κρέμα: Όσο κρυώνει ο χαλβάς, βάζω όλα τα υλικά της κρέμας εκτός από τη σοκολάτα σε μια κατσαρόλα. Ανάβω το μάτι και ανακατεύω καλά, μέχρι να πήξει το μείγμα. Έπειτα προσθέτω τη σοκολάτα και ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.
  3. Αδειάζω την κρέμα πάνω στο χαλβά, τη στρώνω ομοιόμορφα, πασπαλίζω με λίγη τριμμένη καρύδα και την αφήνω να κρυώσει και αυτή. Βάζω το γλυκό στο ψυγείο. Μπορώ να το σερβίρω σε μία ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου