Τρίτη, 7 Απριλίου 2020

ΨΑΡΙ ΨΗΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΗ SALSA ΚΑΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ













Τρίτη σήμερα, σε μία μάλλον χειμωνιάτικη εβδομάδα, παρόλο που ήδη οι πρώτες επτά μέρες του Απριλίου έχουν περάσει! Κάτι ο καιρός, κάτι ο υποχρεωτικός εγκλεισμός μας στο σπίτι λόγω κορωνοϊού, μας δίνει το χρόνο και τη δυνατότητα να μαγειρέψουμε στο σπίτι, πράγμα που υπό κανονικές συνθήκες δεν είναι πάντα εύκολο. Εγώ πάντως έφτιαξα σήμερα μια Μεξικάνικη συνταγή, πολύ υγιεινή, εύκολη και φυσικά πεντανόστιμη, που μπορείτε να την απολαύσετε όλοι! Αποτελεί πλήρη γευστική πρόταση, αν και φυσικά μπορείτε να φάτε χωριστά το ψάρι και χωριστά τα όσπρια, αν το επιθυμείτε! Ειδικά η σαλάτα προσφέρεται και για όσους επιλέγουν να νηστέψουν τη Μεγάλη Σαρακοστή!

Υλικά:
Για το ψάρι:
  • 1 kg. ψάρια κατάλληλα για ψήσιμο (ολόκληρα ή φιλέτα)
  • 1/2 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. ξερός κόλιαντρος σε σκόνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
Για την πράσινη salsa:
  • 4 κ.σ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
  • 4 κ.σ. αγγουράκια τουρσί
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1/2 χούφτα μαϊντανός
  • 1/2 χούφτα άνηθος
  • 10 πράσινες ελιές
  • Χυμός 1/2 λάιμ
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα:
  • 2 χούφτες καλαμπόκι βρασμένο
  • 200 gr. μαύρα φασόλια μουλιασμένα αποβραδίς
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 5-6 φύλλα μαρουλιού χοντροκομμένα
  • 1 χούφτα κόλιαντρος ψιλοκομμένος
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. μπούκοβο γλυκό και καυτερό ανάμικτο (όσο καυτερό θέλετε)
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • Χυμός 1 λάιμ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Φέτα σε κυβάκια (προαιρετικά στο σερβίρισμα)

Εκτέλεση:
  1. Ψάρι: Πασπαλίζω το ψάρι με τα υπόλοιπα υλικά και ψήνω στο φούρνο ή στη σχάρα όσο χρόνο χρειάζεται το ψάρι που θα επιλέξω. Προσοχή μην παραψηθεί και στεγνώσει.
  2. Salsa: Βάζω στο multi και ψιλοκόβω όλα τα υλικά. Δε χρειάζεται να κοπούν σε σημείο να γίνουν πάστα. Καλό είναι να φαίνονται τα κομμάτια.
  3. Σαλάτα: Βράζω τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν (θα χρειαστούν περίπου 30' βράσιμο, αν δεν είναι παλιά). Κατόπιν, αναμειγνύω καλά όλα τα υλικά της σαλάτας. Μπορώ να προσαρμόσω τις αναλογίες των υλικών κατά τις δικές μου γευστικές προτιμήσεις.
  4. Σερβίρω τα ψάρια με τη salsa στο πλάι, ώστε να τα φάω μαζί, και συνοδεύω με τη σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου