Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ













Ο καιρός αυτές τις μέρες μας τα χαλάει. Αν και είναι Απρίλιος, στα γύρω βουνά χιονίζει! Και τι τρώνε όταν κάνει κρύο; Σούπες! Βέβαια, ψάχνω να βρω αφορμή για να δικαιολογήσω κι εγώ τη σημερινή σούπα... η οποία, παρεμπιπτόντως δεν τρώγεται ζεστή! Καλύτερα την απολαμβάνετε σε θερμοκρασία δωματίου. Πρόκειται για μια βελούδινη σούπα Μεξικάνικης προέλευσης με πατάτα και αβοκάντο, ελαφρώς προσαρμοσμένη στα δικά μου γούστα. Είναι πολύ υγιεινή, καθώς τα λιπαρά του αβοκάντο κάνουν πολύ καλό στον οργανισμό και ταυτόχρονα γίνεται πολύ γρήγορα και εύκολα. Προτείνω να τη φτιάξετε και να τη σερβίρετε σαν ορεκτικό σε ένα εορταστικό (και όχι μόνο) τραπέζι! Είμαι σίγουρος ότι θα την απολαύσετε!

Υλικά:
  • 300 gr. πατάτες σε μέτριους κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκ. σκόρδο
  • 1 πράσινη πιπεριά τσίλι (ή άλλη αντίστοιχη καυτερή πιπεριά)
  • 1 μεγάλο αβοκάντο (ή δύο μικρά)
  • 150 gr. γιαούρτι (κατά προτίμηση 2% λιπαρά)
  • Χυμός 1/2 λάιμ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι λευκό
  • Ελαιόλαδο
  • Κόλιαντρος ψιλοκομμένος (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρω τα κρεμμύδια, την πιπεριά και το σκόρδο. Μόλις γυαλίσουν και μαλακώσουν προσθέτω τις πατάτες. Τις ανακατεύω καλά να σοταριστούν κι αυτές ελαφρώς και προσθέτω νερό να τις σκεπάσει καλά. Αλατοπιπερώνω και βράζω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 20' περίπου. Κατεβάζω από τη φωτιά και πολτοποιώ τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ ή στο multi (τμηματικά αν χρειάζεται). Έπειτα προσθέτω το γιαούρτι. Χρησιμοποιώ ξανά το ραβδομπλέντερ και χτυπάω τη σούπα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Κατόπιν, προσθέτω το αβοκάντο και επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία, μέχρι η σούπα να γίνει λεία και βελούδινη. Τέλος, προσθέτω το χυμό λάιμ, κάνω ένα τελευταίο ανακάτεμα και αφήνω να κρυώσει. Τη σερβίρω πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο κόλιαντρο είτε όπως είναι είτε προσθέτοντας μια γαρνιτούρα ακόμα. Εγώ έβαλα σοταρισμένα μανιτάρια. Εσείς μπορείτε να προσθέσετε από τριμμένη πατάτα ψημένη σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι βρασμένες γαρίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου