Κλασικό Μεξικάνικο φαγητό έχει σήμερα το μενού! Quesadillas! Για όσους δε γνωρίζουν, η «κεσαντίγιες» είναι ένα πιάτο που αποτελείται από τορτίγιες γεμιστές οπωσδήποτε με τυρί και διάφορα άλλα υλικά, ανάλογα με τα γούστα του καθενός, όπως κρέας, μανιτάρια, φασόλια κλπ. Έπειτα οι τορτίγιες ψήνονται σε πλάκα μέχρι να γίνουν τραγανές και να λιώσει το τυρί στο εσωτερικό τους. Οι δικές μου τορτίγιες είναι γεμιστές με μανιτάρια και τις έψησα στο φούρνο που έκανε την ίδια δουλειά με την πλάκα. Αποτελούν εξαιρετικό ορεκτικό, αλλά και πλήρες χορτοφαγικό γεύμα! Φυσικά συνοδεύονται από την απαραίτητη salsa φρέσκιας ψιλοκομμένης ντομάτας! Καλή μας απόλαυση...
Υλικά (για 5 μερίδες):
- 1 kg. μανιτάρια της αρεσκείας σας κομμένα σε φετάκια
- 2 χούφτες καλαμπόκι
- 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
- 2 κ.σ. πελτές
- 1 χούφτα άνηθος ψιλοκομμένος
- 180 gr. τσένταρ τριμμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 5 μεγάλες τορτίγιες (ή 10 μικρές)
- 1 μέτρια ντομάτα σε μικρά καρέ (ή αντίστοιχη ποσότητα ντοματίνια)
- 1/2 χούφτα κόλιαντρος ψιλοκομμένος
- Χυμός 1/4 λάιμ
- 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, σοτάρω τμηματικά τα μανιτάρια αλατοπιπερώνοντας και ρίχνοντας λίγη καπνιστή πάπρικα κάθε φορά. Κάθε δόση που ψήνεται τη βάζω στην άκρη. Αφού τελειώσω με τα μανιτάρια, προσθέτω το καλαμπόκι. Σοτάρω μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει και προσθέτω τα φρέσκα κρεμμύδια. Συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν καλά και προσθέτω τον πελτέ. Ανακατεύω καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αρωματίσει, αλατίζω ελαφρά και προσθέτω τα σοταρισμένα μανιτάρια. Προσθέτω το τυρί και τον άνηθο, ανακατεύω και η γέμιση είναι έτοιμη. Μοιράζω το μείγμα στις τορτίγιες και τις διπλώνω στη μέση. Τις τοποθετώ σε λαμαρίνα για το φούρνο και τις ψήνω στους 200˚C για 10' περίπου ή μέχρι να ξεροψηθούν οι τορτίγιες.
- Αναμειγνύω καλά όλα τα υλικά της salsa και σερβίρω τις τορτίγιες με τη salsa στο πλάι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου