Τρίτη 2 Απριλίου 2019

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΚΡΑΣΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ













Μακαρονάδα με μοσχάρι! Ο ορισμός του comfort food! Πραγματικά, είναι δύσκολο το συγκεκριμένο φαγητό να μην αρέσει σε κάποιον... Ο συνδυασμός είναι πολύ γνωστός και οικείος σε όλους, καθώς πρόκειται για συνταγή που με διάφορες παραλλαγές απαντάται σε όλα τα νοικοκυριά. Η δική μου παραλλαγή σήμερα συνδυάζει το μοσχάρι με διάφορα λαχανικά και αρωματικά, καθώς και κόκκινο κρασί και χυμό πορτοκαλιού, κάνοντας το φαγητό εξαιρετικά νόστιμο και προσιτό γευστικά σε όλους! Το συνιστώ για Κυριακάτικο γεύμα!

Υλικά:
  • 250 gr. κοχυλάκια (ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό της αρεσκείας σας)
  • 500 gr. μοσχαρίσια σπάλα σε μέτριες μπουκιές ~3 cm.
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 3-4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο κομμάτι τζίντζερ ~3 cm. ψιλοκομμένο
  • 100 gr. καρότα σε καρέ
  • 100 gr. αρακάς
  • 100 gr. ρέβες σε καρέ
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • Χυμός 1 μέτριου πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. πελτές
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο
  • 1 μικρό ξύλο κανέλας
  • 5 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κ.γ. κεδροκούκουτσα κοπανισμένα
  • 1 κ.γ. πιπέρι σε κόκκους
  • 5 γαρίφαλα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 χούφτα άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Μυζήθρα τριμμένη (για το σερβίρισμα)


Εκτέλεση:
  1. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κρέας, μέχρι να ροδίσει καλά και το αφαιρώ. Προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φινόκιο, το τζίντζερ, τα καρότα και τις ρέβες και σοτάρω μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι και να μαλακώσει καλά. Προσθέτω τον πελτέ. Ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα λαχανικά και να αρωματίσει και επαναφέρω στην κατσαρόλα το μοσχάρι. Ανακατεύω καλά και σβήνω με το κρασί. Βράζω για 2' περίπου μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω το χυμό του πορτοκαλιού και όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής εκτός από τον αρακά και τον άνηθο. Προσθέτω νερό να τα σκεπάζει όλα καλά και βράζω για 20'. Προσθέτω τον αρακά, αλατίζω σε αυτή τη φάση, και βράζω ακόμα 25'. Στο ενδιάμεσο, αν χρειάζεται, προσθέτω νερό. Στο τέλος πρέπει το φαγητό να είναι ζουμερό, γιατί μέσα σε αυτό θα ενσωματώσω τα μακαρόνια.
  2. Βράζω στο μεταξύ τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 2' λιγότερο απ' όσο γράφουν οι οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζω και φυλάω ένα φλιτζάνι απ' το νερό τους. (Μπορεί να μη χρειαστεί να το χρησιμοποιήσω όλο.)
  3. Μόλις γίνει το φαγητό προσθέτω σε αυτό τα μακαρόνια και όσο απ' το νερό τους χρειάζεται και βράζω μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά και να ολοκληρωθεί το μαγείρεμά τους. Δε θα χρειαστεί πάνω από 2'. Προσέχω να παραμείνουν al dente. Σερβίρω πασπαλίζοντας με μια καλή μυζήθρα, όσο θέλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου