Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ












Σήμερα σας έχω φτιάξει μία πρωτότυπη και πανεύκολη συνταγή, η οποία θα σας ξετρελάνει! Πήρα το απλό και «πεζό» γευστικά φιλέτο κοτόπουλο και το μετέτρεψα σε ένα βαθιά νόστιμο και ελαφρύ πιάτο, το οποίο συνόδευσα με έναν ιδιαίτερο πουρέ από πατάτες και παντζάρια δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη γευστική πρόταση! Και πολύ υγιεινή! Τον πουρέ, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε και μόνο του για συνοδευτικό οποιουδήποτε άλλου φαγητού θέλετε, και φυσικά το κοτόπουλο μπορείτε να το φάτε με οποιοδήποτε άλλο συνοδευτικό προτιμάτε. Όμως ο συνδυασμός τους είναι εξαιρετικός! Δοκιμάστε το!

Υλικά:
Για το κοτόπουλο:
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο συνολικά 500 gr., ανοιγμένα κατά μήκος στη μέση για να λεπτύνουν (θα έχετε δηλαδή 4 ατομικά κομμάτια φιλέτο)
  • 4 κ.σ. πάστα ελιάς (πράσινης κατά προτίμηση)
  • 4 λεπτές φέτες καπνιστό τυρί της αρεσκείας σας
  • 12-15 ντοματίνια κομμένα στη μέση (ή 4 φέτες ντομάτας)
  • 2 κ.σ. χαρίσα (μπαχαρικό - ή όποιο άλλο μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο προτιμάτε)
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη (για το σερβίρισμα)
Για τον πουρέ:
  • 500 gr. πατάτες βρασμένες
  • 200 gr. παντζάρια βρασμένα
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι άσπρο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • Καρύδι χοντροσπασμένο (για το σερβίρισμα)


Εκτέλεση:
  1. Για τον πουρέ: Λιώνω τις πατάτες με ένα πιρούνι ή με την ειδική πρέσα για τον πουρέ. Πολτοποιώ στο multi και τα παντζάρια. Έπειτα σε κατσαρόλα, ζεσταίνω ελαφρώς το γάλα και το βούτυρο και προσθέτω τις πατάτες και τα παντζάρια. Ανακατεύω πολύ καλά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω τη ρίγανη. Ανακατεύω καλά. (Αν θέλω πιο αραιό τον πουρέ, προσθέτω λίγο ακόμα γάλα.)
  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Αλατίζω ελαφρά τα φιλέτα, προσθέτω τη χαρίσα και λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνω να μαριναριστούν για λίγα λεπτά. Σε αντικολλητικό τηγάνι καλά προθερμασμένο, βάζω τα φιλέτα και σοτάρω περίπου 2' από κάθε μεριά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Σβήνω με το κρασί. Αφήνω να πάρει βράση για 1' και κατεβάζω το τηγάνι από τη φωτιά. Βάζω τα φιλέτα σε ταψί για το φούρνο και καλύπτω το καθένα με 1 κ.σ. πάστα ελιάς, έπειτα με 1 φέτα τυρί και τέλος με 3-4 ντοματίνια ή μια φέτα ντομάτας. Προσθέτω στο ταψί τη σάλτσα από το τηγάνι, και ψήνω στο φούρνο για 15'-18', μέχρι να ολοκληρωθεί το ψήσιμο του κοτόπουλου και να λιώσει καλά το τυρί.
  3. Σερβίρω από ένα φιλέτο σε κάθε πιάτο, μαζί με πουρέ, περιχύνω με τη σάλτσα που θα έχει προκύψει στο ταψί και πασπαλίζω με λίγο καρύδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου