Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΚΑΙ ΘΡΟΥΜΠΙ

 












Ό,τι και να πούμε, μια περιποιημένη μακαρονάδα είναι άλλο πράγμα! Ευτυχώς που τα ζυμαρικά είναι τόσο ευέλικτο υλικό, που μπορούν να συνδυαστούν σχεδόν με τα πάντα! Σήμερα, λοιπόν, εγώ έφτιαξα ένα πεντανόστιμο χοιρινό στην κατσαρόλα, αρωματισμένο με φασκόμηλο και θρούμπι (συν δυο-τρία λαχανικά), δύο μυρωδικά που είναι λες και δημιουργήθηκαν από τη φύση αποκλειστικά για το χοιρινό! Το συνδύασα με πένες, έριξα και λίγη πικάντικη κεφαλογραβιέρα και απόλαυσα μία υπέροχη comfort μακαρονάδα! Όσοι αγαπάτε τις μακαρονάδες, μην την προσπεράσετε σε καμία περίπτωση! Δοκιμάστε τη και ελάτε να μου πείτε!

Υλικά (για 4-5 μερίδες):
  • 1 kg. χοιρινή σπάλα σε μεγάλους κύβους (~5 cm.)
  • 500 gr. πένες (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κέρατο σε μεγάλα καρέ
  • 1 καρότο σε λεπτές ροδέλες
  • 2 πράσινες πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες
  • 250 gr. μικρά μανιτάρια κομμένα στη μέση (ή σε τέταρτα) 
  • 1 κ.σ. πελτές
  • 1/2 φλ. κρασί κόκκινο
  • 1 κ.γ. πράσινη πάπρικα γλυκιά (ή κόκκινη)
  • 1 κ.σ. φασκόμηλο ξερό
  • 1,5 κ.γ. θρούμπι ξερό
  • 1/2 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Κεφαλογραβιέρα τριμμένη (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:
  1. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το χοιρινό μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις μεριές και το αφαιρώ. Προσθέτω το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το καρότο και τις πιπεριές. Τα σοτάρω μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν. Προσθέτω τα μανιτάρια και τον πελτέ και σοτάρω ακόμα λίγο, μέχρι να θωρακιστούν και τα μανιτάρια και να αρωματίσει ο πελτές. Έπειτα προσθέτω το κρέας ξανά, ανακατεύω καλά και σβήνω με το κρασί. Βράζω για 2'-3' και προσθέτω νερό, μέχρι να καλυφθεί το κρέας. Προσθέτω την πάπρικα, αλατοπιπερώνω και βράζω σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Ενδιάμεσα, αν χρειάζεται προσθέτω λίγο νερό. Στα τελευταία 10' του μαγειρέματος προσθέτω το φασκόμηλο και το θρούμπι. Μόλις γίνει το φαγητό προσθέτω και το μαϊντανό και ανακατεύω.
  2. Στο μεταξύ βράζω τα ζυμαρικά 2' λιγότερο απ' όσο χρειάζεται(συμβουλεύομαι τις οδηγίες του πακέτου). Τα στραγγίζω και κρατάω λίγο απ' το νερό τους. Προσθέτω το χοιρινό στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια μαζί με λίγο απ' το νερό τους και ανακατεύω καλά, μέχρι τα μακαρόνια να απορροφήσουν τη σάλτσα και να ολοκληρωθεί το μαγείρεμά τους.
  3. Σερβίρω με τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

1 σχόλιο: