Τρίτη 2 Μαΐου 2017

CHILI CON CARNE














Hola mis amigos Μexicanos! Hoy tenemos algo especial para ti! Δηλαδή, γεια σας, Μεξικάνοι φίλοι μου! Σήμερα έχουμε κάτι σπέσιαλ για εσάς! Τι άλλο από παραδοσιακό chili con carne, ένα πιάτο με κιμά, πιπεριές και (πολύ συχνά) φασόλια, εξαιρετικά νόστιμο και αρωματικό! Το φαγητό αυτό, φυσικά έχει άπειρες παραλλαγές και είναι στο χέρι του καθενός να προσθαφαιρέσει υλικά και να χρησιμοποιήσει φασόλια της αρεσκείας του. Επίσης μπορεί να το κάνει όσο καυτερό θέλει (γιατί το μεξικάνικο είναι καυτερό). Η εκδοχή που φτιάχνουμε εδώ είναι εύκολη, σαν να φτιάχνουμε μακαρόνια με κιμά, με επιπλέον φασόλια. Σερβίρεται με τορτίγιες καλαμποκιού, ρύζι ή ακόμα και σαν σάλτσα σε μακαρόνια. Η ουσία είναι ότι είναι πεντανόστιμο!

Υλικά:
  • 500 gr. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 150 gr. φασόλια χάντρες βρασμένα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4-5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές κέρατα σε μεγάλα καρέ
  • 3 κόκκινες πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες (ή όσες θέλω)
  • 2 κ.σ. γλυκό μπούκοβο
  • 1/3 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κόλιαντρος σε σκόνη
  • 250 gr. ντομάτα τριμμένη
  • 1,5 κ.σ. ρίγανη
  • 1 χούφτα κόλιαντρος φρέσκος ψιλοκομμένος (ή μαϊντανός)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγη ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Τριμμένο τσένταρ

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και το βούτυρο, σοτάρω τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις πιπεριές μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν καλά. Προσθέτω τον κιμά και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να αλλάξει όλος χρώμα και να ψηθεί. Προσθέτω το μπούκοβο, το γαρίφαλο, το κύμινο, τον κόλιαντρο και την πάπρικα και ανακατεύω μέχρι να αρωματίσουν και να ενσωματωθούν με τον κιμά. Προσθέτω τα βρασμένα φασόλια και τη ντομάτα. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω και μια πρέζα ζάχαρη και λίγο νερό και βράζω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 30' περίπου μέχρι να γίνει ο κιμάς και να απορροφήσει όλα τα υγρά του. Προσθέτω τη ρίγανη και τον φρέσκο κόλιαντρο, αφήνω να κρυώσει και το σερβίρω πασπαλίζοντας με τριμμένο τσένταρ. Συνοδεύω με τορτίγιες ή ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου