Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΑΡΩΜΑ














Η πρώτη μεταπασχαλινή μας ανάρτηση, έχει ως πρώτη ύλη το κοτόπουλο και τα μανιτάρια πλευρώτους σε μια συνταγή για φούρνο. Το ιδιαίτερο όμως στοιχείο της είναι το είδος των υλικών που χρησιμοποιήσαμε. Πρόκειται για υλικά της κινέζικης κουζίνας που συνδυαζόμενα μας δίνουν ένα πολύ ιδιαίτερο γευστικό αποτέλεσμα, που οπωσδήποτε θυμίζει Κίνα, αλλά όχι ακριβώς! Οι Κινέζοι πολύ απλά δε συνηθίζουν να ψήνουν στο φούρνο ούτε και χρησιμοποιούν πατάτες! Όμως τα υλικά αυτά συνδυάζονται καταπληκτικά και το φαγητό είναι πεντανόστιμο! Θα το επαναλάβουμε σύντομα!

Υλικά:
  • Κοτόπουλο σε μερίδες (~1,2 kg.)
  • 1 kg. μανιτάρια πλευρώτους σε μεγάλα κομμάτια
  • 500 gr. πατάτες κομμένες λεπτές κυδωνάτες
  • 5-6 σκ. σκόρδο χοντροκομμένο
  • Πιπέρι
  • Σησαμέλαιο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια σε διαγώνιες ροδέλες
  • 5 κ.σ. σουσάμι
Για τη σάλτσα: 
  • 8 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 3 κ.σ. oyster sauce
  • Χυμός 1,5 μέτριου γκρέιπφρουτ
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 2,5 κ.σ. λάδι τσίλι (ή 1 κ.σ. πιπέρι καγιέν)

Εκτέλεση:
  1. Αναμειγνύω καλά όλα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να πάρω ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.
  2. Περιχύνω με τη σάλτσα το κοτόπουλο, τα μανιτάρια, τις πατάτες και τα σκόρδα. Ανακατεύω καλά, ρίχνω πιπέρι και λίγο σησαμέλαιο, τοποθετώ το φαγητό σε ταψί με το κοτόπουλο επάνω από τα υπόλοιπα υλικά και ψήνω στο φούρνο στους 200°C για περίπου 1 ώρα, ελέγχοντας πότε πότε και περιχύνοντας το κοτόπουλο με τη σάλτσα. Στα 30' πασπαλίζω με το σουσάμι και 5' πριν κλείσω το φούρνο ρίχνω το φρέσκο κρεμμύδι. Αφήνω λίγο να "ξεκουραστεί" και σερβίρω.
  • Σησαμέλαιο βρίσκετε σε όλα τα μεγάλα supermarket. Δεν εννοούμε το σκούρο σησαμέλαιο που πουλάνε τα ασιατικά μαγαζιά, αλλά το απλό, ευρείας χρήσης που παράγει ελληνική εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου