Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ BADAMI (चिकन बादामी)














Για άλλη μια φορά η ινδική κουζίνα φιλοξενείται στην κουζίνα μου! Αυτή τη φορά, η αναζήτησή μου, με οδήγησε στο Κασμίρ, σε μια «βασιλική» συνταγή. Κοτόπουλο, μαγειρεμένο σε μια πλούσια σάλτσα με γιαούρτι, αμύγδαλο και φιστίκια Αιγίνης, αρωματισμένο με γκαράμ μασάλα (το γνωστό ινδικό μείγμα μπαχαρικών που θα βρείτε μόνο σε καταστήματα μπαχαρικών)! Ένα εξαιρετικά νόστιμο πιάτο, καυτερό όσο πρέπει, που θα ικανοποιήσει όλους τους φίλους της ινδικής κουζίνας και όχι μόνο! Και το πλεονέκτημά του είναι ότι είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή! Μπορείτε να το φάτε με ρύζι, όπως εγώ ή, κλασικά, με ινδικό ψωμί naan, πίτες για σουβλάκια ή κάτι παρόμοιο! Το σίγουρο είναι ότι θα ζητήσετε συμπλήρωμα!

Υλικά:
  • 1 kg. φιλέτο κοτόπουλο σε κύβους ~5 cm.
Για τη μαρινάδα:
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 1 κομμάτι τζίντζερ ~5 cm. τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
Για την πάστα αμυγδάλου:
  • 100 gr. αμύγδαλα αποφλοιωμένα
  • 75 gr. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα
  • 250 gr. γιαούρτι
  • 125 ml. νερό
______________________________________________
  • 1 κρεμμύδι σε σκελίδες
  • 1,5 κ.σ. γκαράμ μασάλα
  • 100 ml. κρέμα γάλακτος
  • Τριμμένο φιστίκι Αιγίνης (για το σερβίρισμα)
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  1. Πολτοποιώ το σκόρδο και το τζίντζερ με λίγο ελαιόλαδο. Αναμειγνύω το κοτόπουλο με τον πολτό, προσθέτω και το πιπέρι καγιέν, ανακατεύω και αφήνω να μαριναριστεί για 30'.
  2. Πολτοποιώ όλα τα υλικά της πάστας αμυγδάλου μέχρι να πάρω ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.
  3. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτω το βούτυρο και το κρεμμύδι και το σοτάρω μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά. Προσθέτω το κοτόπουλο με τη μαρινάδα του και σοτάρω μέχρι να αλλάξει χρώμα, απ' όλες τις πλευρές. Προσθέτω το γκαράμ μασάλα και ανακατεύω καλά, μέχρι να πάει παντού και να αρωματίσει. Προσθέτω την πάστα αμυγδάλου και λίγο νερό. Αλατίζω και βράζω για 15'-20', μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου