Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ














Πριν λίγες μέρες είχαμε μια μάζωξη στο σπίτι. Είναι από τις προσφιλείς μας συνήθειες. Μαζευόμαστε μια παρέα φίλων και διασκεδάζουμε γύρω από ένα τραπέζι με φαγητά! Το μόνο πρόβλημα μερικές φορές είναι η επιλογή του μενού. Πρέπει να είναι κάτι που δε θα μας ταλαιπωρήσει πολύ στο μαγείρεμα, αλλά ταυτόχρονα θα εξυπηρετήσει και την παρεΐστικη διάθεση που δεν απαιτεί στρωμένο τραπέζι, αλλά μεζέδες και fingerfood. Μια συνταγή που πληροί αυτές τις προϋποθέσεις είναι οι σημερινές μας φτερούγες κοτόπουλου, μαριναρισμένες με μπόλικα μπαχαρικά και μέλι και "παναρισμένες" με σουσάμι. Είναι όμως αρκούντως καυτερές, επομένως εσείς ρυθμίστε την ποσότητα των μπαχαρικών κατά το γούστο σας! Προμηθευτείτε όμως μεγάλη ποσότητα, γιατί σας εγγυόμαστε πως δε θα σταματάτε!

Υλικά:
  • 1 kg. φτερούγες κοτόπουλου
  • 1/2 κ.σ. πάπρικα
  • 1/2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς
  • 1 κ.γ. κάρι
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1,5 κ.σ. μέλι
  • Χυμός 1 μέτριου λεμονιού
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Σουσάμι (για το "πανάρισμα")

Εκτέλεση:
  1. Αναμειγνύω καλά τα μπαχαρικά.
  2. Μαρινάρω τις φτερούγες με τη μισή ποσότητα μπαχαρικών και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός απ' το σουσάμι αποβραδίς (ή για τουλάχιστον 2 ώρες).
  3. Αναμειγνύω τα υπόλοιπα μπαχαρικά με αρκετό σουσάμι και "πανάρω" σε αυτό τις φτερούγες. Ψήνω στο φούρνο στους 200°C για 30' περίπου (ανάλογα το μέγεθος των φτερούγων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου