Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΚΑΡΙ


Τα μακαρόνια με τον κιμά είναι ένα πιάτο που αρέσει σε όλους! Ένα από τα πλεονεκτήματά του, εκτός από τη γεύση, είναι και το ότι μαγειρεύεται πολύ εύκολα και σχετικά γρήγορα! Τι θα λέγατε, αν σήμερα φτιάχναμε μια μακαρονάδα με κιμά λίγο διαφορετική; Αντί για το συνηθισμένο μοσχαρίσιο κιμά, χρησιμοποιώ κιμά κοτόπουλου από φιλέτο, το συνδυάζω με διάφορα λαχανικά και το αρωματίζω με κάρι! Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά υπέροχο και πιο υγιεινό από τη μοσχαρίσια εκδοχή, γιατί προφανώς το φιλέτο κοτόπουλου δεν έχει καθόλου σχεδόν λιπαρά! Επομένως, η συνταγή προσφέρεται και για υγιεινή διατροφή και δίαιτα, ειδικά αν η ποσότητα του ελαιολάδου που θα χρησιμοποιηθεί είναι μικρή, περιορίσετε το τριμμένο τυρί ή χρησιμοποιήσετε light και χρησιμοποιήσετε μακαρόνια ολικής άλεσης (πράγμα το οποίο έκανα και εγώ)! Καλή σας όρεξη!

Υλικά (για 4-5 μερίδες):
  • 500 gr. κιμάς κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κομμάτι τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα σε λεπτές ροδέλες
  • 500 gr. ντομάτα τριμμένη
  • 1 χούφτα κόλιαντρο ψιλοκομμένο (ή μαϊντανό αν δε βρείτε)
  • 1 χούφτα ανθούς κολοκυθιού ψιλοκομμένους
  • 1/2 κ.γ. μαραθόσπορο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. κάρυ
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγη ζάχαρη
  • 500 gr. μακαρόνια (προτείνω ολικής άλεσης)
  • Τριμμένο ρεγκάτο (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:
  1. Βράζω τα μακαρόνια 2' λιγότερο από όσο γράφουν οι οδηγίες του πακέτου, τους ρίχνω λίγο ελαιόλαδο να μην κολλήσουν και τα αφήνω στην άκρη. Επίσης φυλάω περίπου 1,5 φλ. από το νερό στο οποίο έβρασαν.
  2. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα καρότα, τη δάφνη και το μαραθόσπορο, μέχρι να γυαλίσουν τα κρεμμύδια και να μαλακώσουν. Προσθέτω τον κιμά και το κάρυ. Σοτάρω μέχρι να αλλάξει χρώμα όλος ο κιμάς, ανακατεύοντας συνεχώς και «σπάζοντάς» τον με την κουτάλα για να μη σβολιάσει. Προσθέτω τους ανθούς κολοκυθιού, ανακατεύω καλά και προσθέτω τη ντομάτα. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω μια πρέζα ζάχαρη και βράζω για 25' σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί. Τέλος προσθέτω τον κόλιαντρο και ανακατεύω ακόμα μια φορά.
  3. Μόλις γίνει ο κιμάς, προσθέτω τα μακαρόνια και λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν και ανακατεύω καλά, μέχρι να απορροφήσουν όλα τα υγρά. Προσθέτω μια χούφτα ρεγκάτο, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως. Στη μερίδα ο καθένας μπορέι να προσθέσει όσο τυρί ακόμα θέλει.
  • Αν δε βρείτε ανθούς κολοκυθιού, μπορείτε να κόψετε σε μικρά καρέ ένα κολοκύθι και να το χρησιμοποιήσετε αντί γι' αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου