Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΚΕΜΠΑΠ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΟΥΜΑΚΙ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ













Το μενού μας σήμερα είχε σπιτικά κεμπάπ! Όμως αυτή τη φορά επιλέξαμε να διαφοροποιηθούμε και να τα φτιάξουμε χρησιμοποιώντας κιμά από φιλέτο κοτόπουλο. Όντας κρέας με πολύ πιο απαλή γεύση από τα κόκκινα κρέατα, επιδέχεται πολλών ειδών μπαχαρικά και μυρωδικά που κάνουν κάθε συνδυασμό ξεχωριστό! Επίσης έχει και ένα ακόμη πολύ σημαντικό πλεονέκτημα: είναι σχεδόν εντελώς άπαχο! Έτσι, με τους κατάλληλους συνδυασμούς συνοδευτικών μπορούμε να έχουμε ένα πεντανόστιμο, διαιτητικό και ταυτόχρονα πολύ θρεπτικό πιάτο! Εμείς προσθέσαμε στον κιμά κουκουνάρι, βρόμη και σουμάκι (κλασικό ανατολίτικο μπαχαρικό) καθώς και πιπέρι καγιέν για πικάντικη γεύση. Μη διστάσετε να το δοκιμάσετε και να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς!

Υλικά (για 5 κεμπάπ):
  • 500 κιμάς από φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκ. σκόρδο τριμμένο
  • 1 αβγό
  • 1,5 κ.σ. κουκουνάρι
  • 4-5 κ.σ. νιφάδες βρόμης αλεσμένες στο multi 
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1/2 κ.γ. σουμάκι
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.γ. πετιμέζι
  • 1 κ.γ. πελτές
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Ζυμώνω καλά όλα τα υλικά για τα κεμπάπ μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνω το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για 30'. Έπειτα πλάθω μακρόστενα κεμπάπ, περιχύνω με λίγο έξτρα ελαιόλαδο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 20'. Μπορείτε να σερβίρετε με λεπτοκομμένο κρεμμύδι με λίγο αλάτι, πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό, ντομάτα (ωμή σε φέτες ή ψημένη για λίγο), ψητές πιπεριές, πίτες για σουβλάκια (στις οποίες μπορείτε και να τα τυλίξετε), ένα ντιπ γιαουρτιού ή ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου